Chelsea-kapteinen: – Selv Liverpool-fansen må ha likt å se på Hazard

Gary Cahill var strålende fornøyd med sine lagkamerat etter onsdagens 1-1-kamp på Anfield, og spesielt én fikk ekstra ros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eden Hazard var den store spilleren i Liverpool onsdag, da hjemmelaget Liverpool og Chelsea spilte 1-1 i kveldskampen på Anfield.

Den lille magiske belgieren stod for kampens store prestasjon, da han egenhendig driblet seg gjennom det som var av hjemmeforsvarere og på lekkert vis satte ballen i mål bak landsmannen Simon Mignolet.

Les også: Hazards vanvittige soloscoring: – Som å hente en slimål opp av en bøtte

Kunstverket så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men på overtid utlignet Liverpool-innbytter Christian Benteke og sørget for at det ble med ett poeng til hvert lag på Anfield.

Midlertidig Chelsea-kaptein Gary Cahill var mektig imponert over hva både laget som helhet og deres belgiske stjerne hadde utrettet.

– Jeg mener vi spilte bra. Det er skuffende å slippe inn mål på overtid, men det tok ikke noe vekk fra prestasjonen vår. Og vi så noen enorme individuelle prestasjoner i dag, spesielt fra Hazard, sa Cahill til journalistene i mixed zone etter kampslutt.

TV 2 var på plass ved Anfield-sidelinjen der noen få av spillerne tok seg tid til å stoppe opp, og det var en tydelig imponert Chelsea-stopper som tok seg tid til deler av den ventende pressen.

– Jeg regner med alle på stadion nøt ham spille fotball i dag. Det gjelder både om du er Liverpool-fan og Chelsea-fan, sa Cahill om Hazards prestasjon.

Hiddink: – Han har hatt et vanskelig år og vært frustrert
Manager Guus Hiddink skrøt også uhemmet av den lille magikeren på pressekonferansen etter kampslutt, og kunne avsløre at forrige sesongs beste spiller i Premier League nå også endelig nærmer seg 100 frisk.

– De siste ukene har han jobbet med et program for å gjøre ham helt frisk, og nå er han i form. Han viser hva han kan gjøre, han er smart, han er intelligent, han spiller med stor tro. Han får mye fysisk kontakt, men han fortsetter og fortsetter, sa Hiddink.

Det siste snaue året har nemlig vært alt annet enn rosenrød for Hazard, som har slitt med skader i store deler av sesongen. Scoringene har uteblitt, før han nå plutselig står med fire scoringer på fire kamper etter at den berømte hullen på byllen kom borte mot Bournemouth.

– Han har hatt et vanskelig år. I fjor var han den beste, men han har slitt med skader. Det har gjort ham sårbar fysisk, og det har gjort ham frustrert, sa Hiddink etter kampslutt.

Cahill: – En kamp igjen, så kan vi sette strek for denne sesongen
Sesongen i sin helhet har også vært frustrerende for mange Chelsea-supportere, og midlertidig kaptein Cahill avslørte at han ser frem til å bli ferdig med den. Kun hjemmekampen mot den nye mesteren Leicester gjenstår før klubbsesongen med Chelsea er over for stopperen som trolig også blir en del av Englands EM-tropp.

– Vi har en kamp igjen før vi kan sette strek for denne sesongen. Det har ikke vært en sesong vi har kunnet nyte, men vi må slå tilbake neste sesong, sa Cahill.

Han var spesielt fornøyd med det faktum at hans lag fremstod så godt mot et Liverpool-lag som både spilte på hjemmebane og som også har mye å spille for de neste ukene.

Liverpool har en finale å se fram til, så det var fint å se at også vår motivasjon var til stede. Det er slik det skal være, avsluttet Chelsea-stopperen.

Liverpool-keeperen: – Ikke tilfeldig at vi scorer sent i kampene
Mannen som slapp inn det vidunderlige målet, Hazards landslagskamerat Simon Mignolet, var den eneste av Liverpool-spillerne som tok seg tid til å slå av en prat med de ventende journalistene.

– Vi scoret sent igjen, og vi gav aldri opp. Den utligningen betyr at vi fremdeles har muligheten til å bli nummer seks, så det er fint. Det er også veldig fint å avslutte foran egne fans med en utligning på overtid og ikke med et tap, sa Liverpool-keeperen.

Han var ikke overrasket over at hans offensive lagkamerater klarte å finne veien til nettmaskene til slutt. Det er nærmest blitt en vane at Liverpool får til ting mot slutten av kampene.

– Det at vi scorer sent i kampene ser ikke ut som om at det er tilfeldig lenger. Vi gir aldri opp, og det må vi fortsette med. Vi må vise den mentaliteten som går ut på at vi aldri kommer til å tape, fortalte han.

Mignolet sa at det hele handler om at manager Jürgen Klopp har endret mentaliteten i garderoben.

– Man får en helt spesiell kontakt med fansen. De vet at det kan komme til å skje ting på slutten av kampen. De venter på at målet skal komme, og det har ikke noe å si når i kampen det er snakk om. Hadde vi scoret litt tidligere, ville vi kanskje kunne vunnet kampen, sa Liverpool-keeperen.

PS! Eden Hazard gikk for øvrig, i likhet med de fleste andre av spillerne som var i aksjon på Anfield, rett forbi journalistene i mixed zone.

Se Hazards matchvinnerscoring i sammendraget fra Liverpool-Chelsea i vinduet øverst!