Eden Hazards vanvittige soloscoring: – Som å hente
en slimål opp av en bøtte

Christian Benteke reddet ett poeng for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Chelsea 1-1

Bergen/Anfield (TV 2 Sporten): En fantastisk soloscoring av Eden Hazard så ut til å sørge for tre Chelsea-poeng på Anfield onsdag kveld, men Christian Benteke sørget for 1-1 på overtid.

Se Hazards kunstscoring over!

– Kunstscoring
Liverpool var best den første halvtimen på Anfield, og brasseduoen Philippe Coutinho og Roberto Firmino kom seg til gode sjanser.

Men etter 32 minutter var det en belgisk magiker som skulle stjele showet etter en vanvittig soloprestasjon.

Etter å mottatt ballen rundlurte Eden Hazard halve Liverpool-laget, før han avsluttet i lengste hjørne fra 15 meter.

– Det er som å hente en slimål opp av en bøtte. De er sjanseløse, han glipper ut av hendene hver eneste gang. Når Hazard ser åpningen bare prikker han ballen i lengste, det er en kunstscoring, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad ekstatisk etter å ha sett den vakre fulltrefferen.

– Har hatt et vanskelig år
Etter kampen vanket det skryt fra manager Guus Hiddink for Hazard, som store deler av denne sesongen bare har vært en skygge av seg selv.

– Han har hatt et vanskelig år. I fjor var han den beste, men han har slitt med skader. Det har gjort ham sårbar fysisk, og det har gjort ham frustrert, sier Hiddink på pressekonferansen etter kampen.

Nå er han imidlertid tilbake, noe som lover godt for Belgia i sommerens fotball-EM.

– De siste ukene har han jobbet med et program for å gjøre ham helt frisk, og nå er han i form. Han viser hva han kan gjøre, han er smart, han er intelligent, han spiller med stor tro. Han får mye fysisk kontakt, men han fortsetter og fortsetter, sier Hiddink.

Benteke utlignet
Etter Hazards scoring hadde Chelsea god kontroll resten av omgangen, og gikk til pause med 1-0-ledelse.

Etter en times spill var det Liverpools tur til å være farlig frempå, da Adam Lallana spilte fri Daniel Sturridge.

Angriperen kom alene mot Asmir Begovic i Chelsea-målet, men bosnieren vartet opp med en strålende redning.

To minutter før full tid var Liverpool-innbytter Sheyi Ojo nære på for vertene, og like etter viste Hazard nok en gang frem et lite stykke fotballmagi da han spilte fri Pedro med en fantastisk pasning, men Simon Mignolet stanset spanjolens forsøk.

Men halvannet minutt på overtid satt den for Liverpool. Ett innllegg av innbytter Ojo ble feilberegnet av Begovic, som bokset ballen rett til innbytter Christian Benteke. Fra kloss hold kunne han enkelt stange inn 1-1.

Med poengdeling blir Liverpool liggende på 8. plass, og trenger hjelp for å sikre seg Europaliga-spill i ligaen. Merseyside-klubbens store håp nå er å vinne europaligafinalen mot Sevilla, som gir spill i neste år Mesterliga.