Sunderland sikret plassen – sendte Norwich og erkerivalen Newcastle ned

– Advocaat sa vi ikke var gode nok til å holde plassen. I kveld fikk han svaret sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland 3-0 Everton

Sunderland trengte tre poeng for å sikre plassen i Premier League. Med seier ville de i samme slengen sende Norwich og erkerivalene Newcastle ned fra det gjeve selskap.

Etter mål av Patrick van Aanholt og Lamine Koné like før pause fikk Sunderland et solid grep om kampen. I andre omgang satte Koné spikeren i kisten med sitt andre mål for dagen.

Vill jubel

Med fire poeng ned til nedrykksplassene én runde før slutt, er Sunderlands plass i Premier League dermed sikret. For Newcastle og Norwich, i likhet med Aston Villa, er det derimot over.

– Det er en enorm lettelse, både for spillerne, supporterne og klubben som helhet. Vi gjorde det, og vi gjorde med klasse. Allardyce er «the man». Han vet hva som trengs for å holde plassen, og han løftet oss. Dick Advocaat sa vi ikke var gode nok til å holde plassen da han dro. I kveld fikk han svaret sitt, sier midtstopper Younès Kaboul etter den vellykkede redningsaksjonen.

Sunderlands første og forløsende mål kom da van Aanholt lurte en svak Robles med et frispark i keeperhjørnet. En allerede vill stemning på Stadium of Light ble fullstendig elektrisk da Lamine Koné banket inn Sunderlands andre mål.

Jermain Defoe fikk en stor sjanse til å sette spikeren i kisten etter pause, men lobben ble reddet på streken. På den påfølgende corneren var imidlertid midtstopper Koné igjen på plass og satte inn hjemmelagets tredje mål.

Norwich imponerte i sin kamp og slo Watford 4-2, men til ingen nytte ettersom Sunderland sikret sin luke på fire poeng. Dermed kunne Sunderland-fansen senke skuldrene og juble for en lykkelig slutt på en svært anstrengende sesong.

Én runde før slutt har Sunderland fortsatt til gode å ligge høyere enn 17. plass på tabellen, men det er akkurat nok til å fortsette livet i Premier League.