STORSPILTE: Nora Mørk herjet nok en gang for Larvik.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STORSPILTE: Nora Mørk herjet nok en gang for Larvik. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Larvik kjørte over Glassverket

Larvik slo Glassverket 33-21 i den første sluttspillfinalen i håndball onsdag og har et strålende utgangspunkt foran returkampen på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glassverket har levert en meget god sesong, men onsdag ble spillerne i drammensklubben et nummer for små i den første av to sluttspillfinaler mot Larvik.

Lagene fulgte hverandre riktignok tett de første minuttene i Drammenshallen, men utover i første omgang skaffet gjestene fra Vestfold seg et overtak. Ved pause hadde Larvik opparbeidet seg en relativt klar 17-12-ledelse.

I annen omgang fortsatte dominansen, og bare fem minutter ut i omgangen hadde forspranget vokst til 20-13. Deretter så gjestene seg aldri tilbake.

Nora Mørk, som onsdag ble kåret til årets spiller i eliteserien, forlater Larvik etter årets sesong til fordel for den ungarske storklubben Györ. Onsdag var landslagsstjernen igjen god for vestfoldingene. Mye tyder på at 25-åringen avslutter tiden i Larvik med en sluttspilltriumf.

God for Larvik var blant andre også strekspiller og forsvarsbauta Marit Malm Frafjord.

Sterk Elverum-seier
Hos herrene tok Elverum en sterk borteseier og vant 28-23 mot Haslum i den første sluttspillfinalen i Nadderud Arena.

Hjemmelaget hadde en tomålsledelse innledningsvis, men måtte etter hvert gi tapt for Elverum og en strålende Morten Nergaard mellom stengene.

Elverum var som alltid solid bakover og fikk godt betalt på kontringer i første omgang. Laget gikk til hvilen med en 15-11-ledelse etter en Nergaard-redning rett før pausesignalet.

Haslum slet med å finne veien gjennom Elverum-forsvaret og var aldri nærmere enn tre mål bak i annen omgang. Bortelaget økte og økte, men måtte til slutt nøye seg med en femmålsseier med 28-23.

Straffeskytter for Elverum, André Lindboe, ble kampens toppscorer med åtte mål.

Dermed kan Elverum avgjøre sluttspillfinalen på hjemmebane neste søndag. Det spilles best av tre kamper.

(©NTB)