Spillerbørs fra Anfield: Banens beste var usynlig de første 20 - så tente fansen blå bluss

Eden Hazard var i en egen klasse på Anfield, mens Liverpools innbyttere hevet de røde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Liverpool, TV 2 Sporten)

Liverpool-Chelsea. Et gigantoppgjør i engelsk fotball. Et møte mellom en av tidenes mestvinnende klubber og en av de mestvinnende det siste tiåret.

Denne sesongen: Et møte mellom lag nummer åtte og ni på tabellen da to serierunder gjenstod for begge lag.

I en utrolig Premier League-sesong er det nemlig mye som har gått på tverke for begge disse gigantene, som stod for sesongens siste opptreden foran Anfield-publikummet onsdag kveld.

Et publikum som var i ryggen på hjemmefansen da de preget oppgjøret i starten, men som ble mer og mer surmulende i takt med at de blå fra London tok ledelsen. På overtid våknet de dog til de grader, og da Benteke utlignet til 1-1 eksploderte Anfield som så mange ganger før.

Her er vurderingen av de to lagene, og de enkelte spillernes respektive innsatser:

Liverpool
Simon Mignolet 6:
Taklet Emre Cans "kompis-tilbakespill" godt etter et snaut kvarter, men var aldri i nærheten av Hazards ledermål. Gav også en farlig retur, og var svært ubesluttsom ved Traorés store sjanse like før halvtid. God redning på Traorés langskudd i 2. omgang, og spilte seg opp.

Nathaniel Clyne 4:
Ivrig i åpningsminuttene, men klarte aldri å prege oppgjøret. Så nok neppe for seg at Hazard ville score da belgieren fikk ballen ute på hans side ved ledermålet. Men det gjorde Chelsea-stjernen. Utover i 2. omgang var det også langs hans side Hazard fikk leke seg.

Dejan Lovren 6:
Den beste i Liverpools bakre rekker, men også han altfor langt unna Hazard ved ledermålet. Ambisiøst skuddforsøk etter snaue 20 minutter. Skaper mye furore ved dødballsituasjoner, selv om han i dag ikke var direkte innblandet i noen store sjanser.

Kolo Touré 5:
Viktig blokkering på Pedros farlige forsøk etter et drøyt kvarter, men del av forsvaret som opptrådte som Rødehavet og gav Eden "Moses" Hazard fritt spillerom ved 0-1. Like etter pause stilte han seg i stedet i veien for belgieren, og ble belønnet med gult kort. Byttet ut tre minutter før slutt.

Alberto Moreno 5:
Løp opp det som var i starten, og satte standarden i nærduellene med Willian. Det var ikke på Morenos side Chelsea fikk mest spillerom. Spanjolen er også den Liverpool-spilleren som får flest forventningsfulle rop mot seg forut for innleggssituasjoner, men samtidig den som opplever flest av den klassiske "ooooooh"-sukkingen i etterkant.

James Milner 4:
Dømt utifra oppvarmingen lå alt til rette for at dette skulle bli en stor dag for Liverpools kapten. Der de andre røde la inn en bom og to på skuddøvelsen, traff nummer sju hver eneste gang med iskalde innsideavslutninger i hjørnet. Da kampen var i gang, levde han noe mer opp til Twitter-kontoen Boring Milner. Klarte aldri å prege oppgjøret og ble byttet ut kvarteret før slutt.

Emre Can 5:
Brukte for lang tid med ballen ved noen anledninger i starten, og var kun heldig som ikke ble straffet hardere. Det gikk også for fort rundt beina på ham defensivt, og to kjappe frispark imot gav kampens første gule for tyskeren. Hevet seg noe i 2. omgang.

Adam Lallana 5:
Der Hazard lyktes med kvikt fotarbeid, mislyktes Lallana. Prøvde og prøvde i begge omganger, men tråkleriene nådde aldri veien verken til Chelseas mål eller hjertene til fansen på tribunen. Må også ta sin del av skylden for slapt forsvarsspill i forbindelse med Hazard-scoringen. Byttet ut det siste kvarteret.

Philippe Coutinho 5:
Fikk oppgjørets første muligheter etter fem minutter og burde gjort det bedre enn å skyte rett på Abdul Baba Rahman. Ellers ble det med skudd fra distanse, men dem hadde Begovic stort sett kontroll på. Slet med fotfestet før pause, noe som skapte frustrasjon både hos ham og hos publikum på tribunen. Til tider fine kombinasjoner med landsmannen Roberto Firmino.

Roberto Firmino 6:
Sentral i Liverpools gode start, da han fant de riktige rommene og alltid var tilgjengelig, og virket til tider også farligere enn sin landsmann. Skuslet dog bort en farlig mulighet etter rundt 20 minutter. Flink til å løse opp trange situasjoner med små og riktige pasninger, og en svært populær type på Anfield. Publikum får forventninger når han får ballen.

Daniel Sturridge 5:
Var den som fikk størst applaus av samtlige røde da lagoppstillingene ble lest opp før kampstart, men klarte aldri å leve opp til fansens begeistring. Fik høre "Sturridge, what's the score?" av sine gamle supportere i bortesvingen etter 0-1-målet, men klarte aldri å bruke det til noen motivasjon til å hysje dem. Hadde for øvrig den klassiske "dagens høyeste" - et frispark som ble satt gode 50 meter over i åpningsminuttene.

Joe Allen - :
Kom innpå for James Milner etter 75 minutter. Nydelig innlegg til Ojos store sjanse i sluttminuttene. En av tre Liverpool-innbyttere som var med på å få hjemmelaget tilbake i kampen, og selv om han ikke direkte preget oppgjøret er han fantastisk å se på med sin nye sveis og pasningssikre stil. For kort tid på banen til å få noen vurdering.

REDDET POENG: Innbytter Christian Benteke steg til værs og sørget for at Liverpool avsluttet hjemmebanesesongen med poeng mot Chelsea. Foto: Andrew Yates/Livepic 
REDDET POENG: Innbytter Christian Benteke steg til værs og sørget for at Liverpool avsluttet hjemmebanesesongen med poeng mot Chelsea. Foto: Andrew Yates/Livepic  Foto: Andrew Yates

Christian Benteke - :
Kom innpå for Adam Lallana etter 75 minutter. Er et uromoment, men gjorde egentlig svært lite ut av seg før han var der på riktig sted til riktig tid og stanget inn 1-1 på overtid. For kort tid på banen til å få noen vurdering.

Sheyi Ojo - :
Kom innpå for Kolo Touré etter 87 minutter. Svært nære å score på sitt første touch, men volleyen fra kloss hold gikk kun ut igjen på banen. Burde kanskje prøvd å skyte i stedet for å legge inn. Den mest aktive av Liverpool-innbytterne, tross soleklart minst spilletid. Innlegget som sørget for utligning var det ingenting å si på, selv om Begovic gjorde en slett jobb. For kort tid til å få vurdering, men viktige bidrag.

Chelsea
Asmir Begovic 6:
Kastet ut til sin femte kamp på rad, da Thibaut Courtois måtte melde sykdomsfravør like før kamp. Viste lenge at Chelsea har flere gode keepere til disposisjon, og var meget patent på alt som kom fra de røde de første 90. Spesielt håndteringen av de mange langskuddene var imponerende, men sviktet på overtid ved utligningen. Burde håndtert Ojos innlegg på mye bedre vis.

Cezar Azpilicueta 6:
Stødig, som alltid. Noen fine kombinasjoner med Traoré offensivt og stålkontroll på det meste som kom imot hans vei bakover. Havnet i en del nærdueller med Daniel Sturridge, men ble aldri tatt på fart. Slet mer da han ble satt opp imot Coutinho, og fikk gult kort tre minutter før slutt.

Gary Cahill 8:
Chelsea-kaptein i Terrys fravær. Fremstod som sikrere og mer konsentrert enn ved de fleste andre anledninger denne sesongen. Dirigerte troppene til å bli mer og mer ugjennomtrengelige etter hvert som oppgjøret utspilte seg. Dette så mer ut som en José Mourinho-opptreden enn noe annet for Cahill, noe som også lover godt for England i sommerens EM.

John Obi Mikel 6:
Havnet på etterskudd i sin nye rolle som midtstopper allerede etter 20 sekunder da han la Sturridge i bakken og laget et farlig frispark. Fulgte opp med en grusom feilpasning forut for kampens første sjanse etter fem minutter, men spilte seg stort opp sammen med resten av det blå forsvaret. Bunnsolid frem til overtiden, for hvor var han da Benteke utlignet? Uansett rart å tenke på at han en gang i tiden var Tippeligaens beste offensive midtbanespiller.

Abdul Baba Rahman 6:
Mannen bak den ekstremt viktige blokkeringen på Coutinhos forsøk i åpningsminuttene. Skal ha mye ære for at vanligvis svært synlige Clyne var nærmest usynlig gjennom så å si hele oppgjøret. Får også en gratis målgivende da han gav ballen til Hazard forut for 1-0.

Cesc Fabregas 5:
Involvert i mange nærdueller, og stadig der ballen var. Dekker større rom enn ved tidligere anledninger og sørger for at midtbanen til Chelsea igjen er å regne med på høyt Premier League-nivå. Slo for øvrig oppgjørets første feilpasning i åpningssekundene, men beviste at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med at det blir en dårlig kveld på jobben.

Nemanja Matic 5:
Viste igjen til tider prov på at formen kan være på vei tilbake, men preger på langt nær oppgjøret slik som han gjorde på sitt beste i mestersesongen. Er uansett med på å gjøre Chelsea mindre gjennomtrengelige enn hva faktum har vært store deler av sesongen.

Pedro 6:
Raske ben, men lite sluttprodukt fra spanjolen. Uansett veldig livlig og en viktig mann, da han skaper ubalanse hos vertene. Burde satt spikeren i kisten og avgjort to minutter før slutt, men sviktet alene med keeper. Det ble skjebnesvangert med tanke på de tre poengene. Byttet ut på overtid.

Willian 5:
Gjestenes farligste i starten, i en periode der laget som helhet slet mer. Da var han viktig i det som kunne minne om kontringssituasjoner. Mer usynlig da Hazard begynte å vise seg fram. Byttet ut etter 57 minutter.

Eden Hazard 9:
Fullstendig usynlig de første 20, men så tente Chelsea-fansen noen blå bluss i bortesvingen. De ansvarlige ble kastet bort fra stadion, men aksjonen viste seg å være langt ifra bortkastet. Den lille trollmannen våknet i hvert fall til live, driblet et par mann og hadde et farlig langskuddforsøk like etter, og det var tydeligvis det som skulle til for å tenne også ham. Scoringen etter 31 minutter er en for historiebøkene, og viste hva den belgiske magikeren kan gjøre om han bare vil. Nære ved å gjøre det samme i 2. omgang ved en anledning, og burde også hatt målgivende da Pedro misset alene med keeper like før slutt. Chelsea-fansen ropte "Are you Tottenham in disguise" til hjemmelaget etter Hazards herjinger. Bare så synd at trollmannen knapt har vært så god i andre kamper enn denne og den mot Tottenham forrige uke. Formen lover i det minste meget godt for Belgias EM-sjanser.

Bertrand Traoré 5:
Fikk muligheten på topp i Diego Costas skadefravær. 20-åringen viste at hans to Premier League-scoringer tidligere denne sesongen ikke har vært tilfeldigheter, men kvikke bein og frekke driblinger. Burde scoret drøyt fem minutter før pause, men skjøt over da Mignolet nølte. Bedre forsøk 20 minutter før slutt, da han viste kjapt fotarbeid og et rapt skudd, men ble stoppet av Mignolet.

Kenedy 4:
Kom innpå for Willian etter 57 minutter. Prøvde seg på en Hazard-light fem minutter senere, men kom aldri gjennom. Involvert i en amper situasjon med Joe Allen på overtid, men markerte seg aldri i oppgjøret.

Tammy Abraham - :
18-åringen kom innpå for Traoré til sin Premier League-debut etter 73 minutter. Lite involvert, og for kort tid på banen til å få noen vurdering.

Ruben Loftus-Cheek - :
Kom innpå for Pedro etter utligningsmålet på overtid. Ingen vurderingsgrunnlag.