Moi og Molde ydmyket Godset

Og denne gangen holdt 3-0-ledelsen for Molde...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MOLDE - STRØMSGODSET 4-2: Mohamed Elyounoussi scoret to mål mot Stabæk i den andre serierunden, men siden har ikke Molde-angriperen funnet nettmaskene i Tippeligaen.

Med Strømsgodset på besøk på Aker Stadion, var 21-åringen tilbake i kanonform, og med to nettkjenninger i første omgang, sørget Moi for at Molde ledet 3-0 til pause.

- Det virket som Godset hadde glemt meg. Jeg fikk en del plass og muligheter, og satt dem denne gangen. Det er deilig. Jeg har trent veldig mye i det siste, så jeg trengte dette, sa Elyounoussi til TV 2 etter kampen.

- Moi var fantastisk! Det har vi ventet på, at han skal slå ut i full blomst, og endelig får han marginene med seg, stemte Ole Gunnar Solskjær i.

Dermed var det to mulige scenarioer for Molde-sjefen før andreomgangen: målkalas og drømmeseier, eller skulle marerittet gjenta seg?

Gulbrandsen tilbake fra start

Strømsgodset hadde før oppgjøret på Aker Stadion tatt poeng i fem strake Tippeliga-kamper, og kjempet seg til en fjerdeplass på tabellen - ett poeng bak romsdalingene, som på sin side har vært inne i en tøff periode.

Det ble uavgjort mot Haugesund i forrige serierunde, etter at blåtrøyene ga fra seg en 3-0-ledelse i sluttminuttene, tap for andredivisjonsklubben Stjørdals-Blink i cupen, og 0-4-tapet for Sarpsborg i sjuende serierunde, er neppe helt glemt.

Ole Gunnar Solskjærs bakerste menn har sluppet inn langt flere mål enn de øvrige lagene topp-seks på tabellen, men også scoret mest, og mot Strømsgodset var Fredrik Gulbrandsen tilbake på topp fra start.

Sistnevnte har vært en superreserve for Molde de siste kampene, og scoret i to strake kamper etter å ha kommet inn fra benken. Mot Godset fikk 23-åringen Solskjærs tillit fra start, og den tok han meget godt vare på.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren var nær scoring allerede i kampens tredje minutt, da Elyounoussi sendte av gårde et innlegg som Gulbrandsen fikk tåspissen på, men Espen Bugge Pettersen hindret scoring.

Fire minutter senere skulle det imidlertid vise seg umulig å stoppe en mål-hungrig Gulbrandsen.

Den lynraske spissen løp av seg gjestenes Marius Høibråten ved sidelinjen, slo en lekker tunnell på midtstopperen, før han dro innover i boksen og klinket ballen forbi samtlige Godset-forsvarere óg Bugge Pettersen, til 1-0 for Molde.

- Det er deilig å komme og føle at du kommer til sjanser. Nå har jeg scoret i tre kamper på rad, og da får du selvtillit, sa en fornøyd Gulbrandsen etter kampen.

Moi-show

Mens Marcus Pedersen slet med å få ballkontakt på motsatt banehalvdel, fortsatte de suverene vertene å jakte scoringer på hjemmebane - til stort hell. Etter 25 spilte minutter, skulle det stå 3-0 på Aker Stadion.

Både 2-0 og 3-0 ble signert Molde-spilleren som kanskje aller mest tørstet etter nettkjenninger: Mouhamed Elyounoussi. 21-åringen lurte seg inn på bakerste stolpe på et innlegg fra Harmeet Singh, og skled inn doblingen.

Så, nok et fantastisk Molde-angrep med imponerende timing og samspill. Per-Egil Flo la inn fra venstre, og en smart Gulbrandsen hæl-flikket ballen videre til Moi, som kunne dundre inn sitt andre for dagen.

- VI har full kontroll gjennom hele kampen.

- Det virka som de hadde glemt meg i dag. Jeg fikk en del plass og en del muligheter og satt dem denne gangen. Det er deilig. Jeg har

Mens vertene i blått jublet, samlet Godset-kaptein Lars-Christopher Vilsvik sine utspilte medspillere til alvorsprat midt på gressmatta.

Det hjalp så smått, for drammenserne kom bedre med i kampen utover omgangen, men det sto 3-0 til pause, og en smånervøs Solkjær tryglet nok Molde-spillerne i garderoben om å ikke gjenta fadesen mot Haugesund, da 3-0 ble til 3-3...

- Vi ble enige om å gå ut og kjøre på. Vi har ikke hatt mange dager siden Haugesund-kampen. Vi leda 3-0 der å, så vi måtte være fokuserte, sa Gulbrandsen etter kampen.

Drøm eller mareritt?

Det gikk nok følgelig et uhyggelig gufs gjennom hjemmesupporterne da innbytter Petter Vaagan Moen reduserte for Godset femten minutter ut i andreomgangen.

Men Molde-spillerne nektet å slippe seg ned, og flere av vertenes angrepsvåpen ville delta på målfesten. Thomas Amang - byttet inn for Gulbrandsen i det 61. minutt - snappet opp ballen da Høibråten klønet det til, og kriget inn 4-1 umiddelbart etter at gjestene fra Østlandet fikk et lite håp.

- Det var et viktig mål å få rett etterpå, for opplevelsen fra søndag kan sitte i, sa Solskjær etter kampen.

For skulle det vel kunne holde til seier for Molde?

Blåtrøyene virket på ingen måte mettet, og fortsatte å plage Godset-forsvaret. Det var imidlertid gjestene som fikk inn den neste scoringen.

Francisco Júnior fyrte av et skudd, som i stor hastighet traff Flamur Kastrati i Molde-boksen, og gikk videre inn i nettmaskene bak en utspilt Andreas Linde.

4-2 med ti minutter igjen å spille, og i hvilken som helst annen kamp ville nok Molde-fansen så smått ha begynt feiringen, men ingen på Aker Stadion turte å føle seg trygge på seier denne onsdagen.

Da den tidligere Molde-spilleren Tommy Høiland ble byttet inn for Godset til rungende applaus fra hjemmefansen fem minutter før full tid, begynte nok imidlertid seiersfølelsen å melde seg.

Og det med rette. Molde vant 4-2 og klatrer med det til andreplassen på tabellen. Godset nå på en femteplass.

- Vi er veldig dårligel til å forsvare oss. Det har vi vært gode til i det siste, så det er overraskende, men Molde er to hakk bedre enn oss og spesielt i førsteomgang. Det ble en vanskelig kamp for oss, men at vi ikke klarer å forsvare oss i egen boks, er skuffende, sa Godset-sjef Bjørn Petter Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

- Det var fantastisk god kontringsfotball i førsteomgangen, konstaterte Solskjær.