Homofile kjendiser raser etter Jehovas Vitne-video

Finn Schjøll kaller Jehovas Vitner skadedyr etter homonedsettende tegnefilm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tegnefilm fra Jehovas Vitner skaper voldsomme reaksjoner i sosiale medier. Leksjonsvideoen som er rettet mot små barn, forteller at homofile ikke kommer til Paradis.

– Det er en frekkhet som overstiger alt, og jeg tenker at hva er det de gjør mot sine egne barn, spør Finn Schjøll seg.

– Det er helt forkastelig

Stylist og tidligere Farmen-deltaker Jon Lundemoen omtalte først videoen på sin egen blogg og Facebookside. Han er opprørt over budskapet.

– Jeg klarer ikke å sette ord på det, jeg synes bare det er helt forkastelig. Den har et helt jævlig budskap som fikk meg til å tenne på alle plugger, sier Lundemoen til God kveld Norge.

Debatten kokte fullstendig over, og de aller fleste viser sin avsky mot trossamfunnet.

– Jeg kjenner at jeg hisser meg opp, for jeg tenker at det er en menneskerett å si og gjøre hva du vil, men det her er indoktrinering og det er vel noe helt annet, sier Schjøll.

«Blomster-Finn» synes det er forkastelig at det i tillegg er en tegnefilm, som skal lokke barna til å like den.

Vanskelig for homofile å vokse opp

Lundemoen forteller at han selv har flere homofile venner som har hatt det vanskelig fordi de har vokst opp i Jehovas Vitner.

– Denne videoen er ikke akkurat med på å gjøre det enklere for folk fremover. Jeg synes de bør komme med en beklagelse, sier han.

God kveld Norge har i flere dager prøvd å komme i kontakt med Jehovas Vitner, som ikke ønsker å stille på kamera. I en sms skriver derimot mediekontakt Tom Frisvold at videoen er laget i en rekke av flere filmer som er ment for å hjelpe foreldre å undervise barna sine.

Ifølge Frisvold respekterer Jehovas Vitner mennesker som treffer andre valg.

– Det er mye mer skadelig for barn å vokse opp med foreldre som forteller slike ting. Det er min mening. Nå kan dere si deres mening, også sier jeg min: Skadedyr!, sier Schjøll.

Reportasjen ble sendt på God kveld Norge lørdag. Se God kveld Norge på TV 2, lørdager kl.21.40.