Her overraskes kreftsyke Marte (25) etter å ha fått sin siste cellekur

Marte Sæbø Johansen (25) sier hun fikk helt sjokk da hun kom ut av sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor mottok Marte Sæbø Johansen (25) den tunge beskjeden: Kulen hun hadde kjent i brystet viste seg å være en ondartet svulst. Sjokket var enormt.

– Verden raste
– Jeg sto midt i Bergen sentrum da telefonen fra sykehuset kom, og jeg tenkte at dette ikke kunne skje meg. Verden raste; for denne beskjeden hadde vi jo fått før, fortalte Marte til TV 2 i mars i år.

Hun hadde nemlig mistet moren sin til kreft 12 år tidligere. Nå var det Martes tur til å gå igjennom omfattende kreftbehandling.

Ferdig med cellegift

Men nå kan haugesundsjenta juble:
På tirsdag fikk hun sin åttende og siste cellegiftkur. Den fikk hun med far Bjørn, bestevenninne Trine og samboer Jørgen ved sin side.

Men det stoppet ikke der: Utenfor Haukeland sykehus i Bergen hadde hele familien fra Haugesund troppet opp med flagg, champagne, ballonger og gaver.

ALLTID POSITIV: Marte (25) sier hun alltid prøver å være optimistisk og positiv – selv i sykehussenga. FOTO: Privat. 
ALLTID POSITIV: Marte (25) sier hun alltid prøver å være optimistisk og positiv – selv i sykehussenga. FOTO: Privat. 

Se videoen øverst i artikkelen for å se det rørende øyeblikket der Marte overraskes!

– Var redd jeg skulle besvime

– Jeg ante ingenting! De bor jo i Haugesund, og mange av dem har små barn og/eller travle jobber. De sendte SMS på morgenen og ønsket meg lykke til, og plutselig sto de utenfor sykehuset i Bergen også! Da fikk jeg helt sjokk, sier 25-åringen og ler.

Hun forteller at hun syntes det var rørende nok i seg selv at faren, venninnen og samboeren ville være med.

– Dette har visst vært planlagt flere uker i forveien, forteller Marte.

– Men de var litt engstelige for at jeg skulle svime av da jeg så dem, for det er noe jeg kunne vært i stand til å gjøre! ler hun.

Kjemper sammen

Familien har alltid vært Martes klippe, men de har stilt opp spesielt mye i sykdomstiden:

– Det er klart at når minstemann i familien rammes av kreft, da blir resten av familien veldig sammensveiset. Grunntanken har vært at dette er noe vi skal komme oss igjennom sammen, sier Marte.

Det var også på oppfordring fra familien at Marte omsider kom seg til legen for å sjekke kulen i brystet.

– Jeg er så takknemlig for at jeg har dem. Å få sin siste cellegiftkur, og å kunne dele det spesielle øyeblikket med resten av familien betyr veldig, veldig mye for meg.

FESTKOMITÉ: Marte ble overrasket av hele familien utenfor Haukeland sykehus. Blomster, champagne og ballonger var bare noen av gavene som ventet 25-åringen.
FESTKOMITÉ: Marte ble overrasket av hele familien utenfor Haukeland sykehus. Blomster, champagne og ballonger var bare noen av gavene som ventet 25-åringen.

Åpen Facebook-profil

Støtten fra de nærmeste har også fått Marte til å våge å være mer åpen om sykdommen: Ved siden av å blogge om kreften, har 25-åringen også latt Facebook-profilen være åpen slik at alle som vil kan følge fremgangen hennes.

Og det er mange som applauderer for Marte:

– Jeg føler jeg har verdens beste heiagjeng! Det er en klisjé å si, men jeg har lest absolutt alle kommentarene, og latt meg overvelde av samtlige. Jeg har fått så mange fine ord!

Ser fremover

For Marte har det siste halve året vært smertelig sentrert rundt cellegiftbehandlingen.

– Det var mange tårer på tirsdag. Nå er jeg ett steg nærmere å bli helt frisk. Det føles så utrolig godt, forteller haugesunderen.

Og hun har ett krystallklart ønske for fremtiden:

– Jeg håper jeg aldri må tilbake i den sykehusstolen igjen!

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Marte er ansatt i TV 2.

Marte besøker God morgen Norge den 20. mai. I mellomtiden kan du se intervjuet med Marte fra da hun gjestet programmet 3. mars: