Her klarer Tørnquist det umulige – å få den mutte butikksjefen til å le

I Ramm og Tørnquist forsøker radarparet å hjelpe Jonny som trenger hjelp med både omsetning – og sjarm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonny Engvik har drevet familiens kolonialbutikk på Rebbenesøya i Troms siden han var en liten gutt.

Lite kunder

På øya finnes bare rundt 60 fastboende og nå trenger Jonny desperat hjelp til å få økt omsetningen. Problemet er at mange på øya heller kjøper maten sin i Tromsø, før de tar ferja hjem fra jobben.

Dette er selvsagt et oppdrag Morten Ramm og Einar Tørnquist ikke kan si nei til, og i torsdagens Ramm og Tørnquist redder Norge tar de to turen til øya for å redde Jonny fra økonomisk ruin.

Selv om duoen er kanskje landets minst kompetente på forretningsøkonomi, håper de likevel at de vil komme et godt stykke på vei med sjarm, pågangsmot og god porsjon kreativitet.

FAMILIEBEDRIFT: Jonny foran matbutikken bestefaren åpnet i 1930. Foto: TV 2
FAMILIEBEDRIFT: Jonny foran matbutikken bestefaren åpnet i 1930. Foto: TV 2

Sjarmkurs

De to oppdager raskt at vareutvalget i den lille butikken ikke er det eneste problemet. Kan det hende at innehaveren er en smule for mutt og innesluttet overfor kundene sine?

Einar Tørnquist som selv falt i jovialgryta som liten, håper derfor at noe av hans egen naturlige joviale sjarm skal smitte av på den litt for alvorlige kjøpmannen.

Derfor bestemmer Tørnquist seg for å holde et jovialkurs for Jonny.

– Jeg tenkte vi kunne dra gjennom noen kjappe generelle fraser som fungerer overalt, forklarer mesteren til kjøpmannen.

Se video øverst i saken

Nervøs Ramm

Morten Ramm har sine egne utfordringer under oppholdet på Rebbenesøya. Det har nemlig kommet komikeren for øre at han ikke er så veldig godt likt på øya, og at det er Truls Svendsen som er den store helten der.

Nervene til Ramm er derfor litt i ulage før finalen i programmet når han skal på scenen og forsøke å være morsom foran innbyggerne på øya – et publikum han allerede vet ikke har noe særlig til overs for komikeren.

Ramm og Tørnquist redder Norge - torsdag 21.45