WENCHES 17. MAI-MENY   Foto: Geir Egil Skog/TV2
WENCHES 17. MAI-MENY   Foto: Geir Egil Skog/TV2

Wenches fristende 17. mai-meny

Wenche gir deg tips til deilige småretter til festdagen, som med enkle grep vil imponere små og store!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Coleslaw (Kålsalat)

Kan lages dagen før servering.
Passer til alle typer grillet kjøtt, burgere og pølser.

Dette trenger du:

  • Ca. 200 g hodekål, finsnittet
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 1 stort eple, grovt revet
  • 4 ss crème fraîche lett, eller lett rømme
  • 2 ss majones
  • 2-3 ss grov sennep
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Bland sammen finsnittet kål, gulrot og eple.
Bland sammen crème fraiche eller rømme, majones og smak til med sennep, salt og pepper. Vend inn i grønnsakene.

Små munnfuller fra grillen og annet snadder

Baconsnurrer:

Surr bacon rundt svisker eller aprikoser, stikk på en liten grillpinne og legg på varm grill.
Grill til baconet er sprøtt.

Pølser i lange baner:

Stikk forskjellige typer pølsebiter på grillpinner, vekselvis med paprika, marshmallows, ananas eller epler.
Pensle med litt olje og grill.
Pensle med sweet chilisaus rett før servering.

Lefserullader:

Smør lefser/lomper med kremost med urter.
Legg over skiver av røkelaks eller spkekeskinke og finhakket rødløk eller gressløk.
Rull sammen.
Skjær i biter og stikk en cocktailpinne gjennom hver bit.
Lun evt. lett på grillen, på et dobbelt ark med aluminiumsfolie.

Rognchips:

Legg en liten teskje med rogn på et flak potetchips.
Topp evt. med hakket løk/gressløk og rømme.

Melon med skinke:

Skjær melon i biter og surr spekeskinke rundt.
Stikk på en cocktailpinne

Fruktdessert på grillen

Velg frukt som ikke er overmoden.

Forslag til frukt; Bananer, ananas, papaya, mango, jordbær, nektariner, fersken, eller andre frukter du liker.
Skrell (om nødvendig) frukten og del i båter/biter (steiner fjernes).
Legg fruktbitene på et dobbelt ark aluminiumsfolie, dryss med litt brunt sukker og grill til frukten er mør, uten å falle sammen.
Server med is eller vaniljekesam.

Eton mess -deilig klassisk engelsk dessert for store og små
Legg lettpisket krem lagvis med marengs/nøttemarengs og jordbær delt i biter (som har fått ligge til marinering med litt sukker og 2-3 dråper sitron, en time eller to).


Christer Berens alkoholfrie 17.mai-drikk som passer både voksne og barn

(Ca. 4 personer)

Dette trenger du:

  • 3 dl rabarbrajuice/saft
  • 2 dl sprite
  • 1 dl tranebær juice
  • Saften av en sitron
  • Pynt
  • Melis
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Mye is

Slik gjør du:

1. Fukte kanten på glasset med sitronsaft (gjøres enklest med at man skjær et snitt i en sitronbåt og setter glasset i snittet og fører rundt glasset).
2. Dypp kanten av glasset i melis
3. Fyll glassene med is
4. Bland alle våte ingredienser og hell over isen. Pynt med jordbær, blåbær og flagg