Her gjør «Petter uteligger»-Svein seg klar til Gullruten

Det er mye som må på plass før Svein, Ida, Jonna og Kjell Gunnar fra serien er klar for storslått kjendisfest i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serien «Petter uteligger» rørte det norske folk da den ble vist på TV 2 rundt juletider i fjor.

Flere hundre tusen så serien om Petter Nyquist som frivillig valgte å leve på gata for å dokumentere livet der.

Petter fikk raskt gode venner blant de han traff, og Erlik Oslo-selger Svein Stang ble fort en alle kjente igjen, og er nå nesten for kjendis å regne når han vandrer rundt i Oslos gater.

Skal på Gullruten

Etter at serien ble så varmt tatt imot av seerne, har den også høstet gode kritikker fra TV-bransjen selv. Serien er nominert til både publikumsprisen, årets nyskapning, beste dokumentarserie og beste nye programserie på Gullruten, i tillegg til at Svein er nominert til årets deltaker.

Og når fire personer som til vanlig ikke er bevandret på kjendisfester, skal på den største kjendisfesten av dem alle, så er det mye som må på plass før avreise.

Denne uken var gjengen samlet for å handle klær til showet, noe som var en stor opplevelse i seg selv.

– Jeg var veldig påpasselig med at det ikke var jeg som skulle si hva de skulle ha på seg. Svein sa han ikke ønsket seg dress, for det følte han seg ikke komfortabel i, mens Jonna ville ha dress. De får komme som de er, det er det beste for dem, sier Petter Nyquist til TV 2 om handlerunden.

Dress og kjole

Vel inne på butikken, gikk både Svein og Jonna i gang med å prøve forskjellige klær, og de følte seg godt mottatt i butikken og vel til rette i de nye antrekkene.

– De syntes det var hyggelig å bli tatt imot som alle andre. Svein gikk for en blazer og Jonna for en dress. Svein vurderte å kjøpe flosshatt, siden jeg går med sixpence, sier Nyquist om handlerunden.

Nyquist betalte selvsagt sine egne klær, mens Ida, Jonna og Svein fikk sine klær ved hjelp av organisasjonen Hjerterom og Varner. Kjell Gunnar var ikke med på gårsdagens shoppingtur, men hadde på forhånd skaffet seg dress fra organisasjonen Hjelp oss å hjelpe.

Klar for fest

Med antrekkene klar, er det bare å glede seg til fest for gjengen fra «Petter uteligger».

– De gleder seg veldig, for de har ikke vært med på noe slikt før. De gleder seg til å bo på hotell, være med på Gullruten, og så håper de på at formen er bra på fredag, sier Nyquist.

At det kan bli mye oppmerksomhet fra både presse, kjendiser og andre som har funnet veien til Grieghallen på fredag, har Nyquist forberedt dem godt på.

– Vi har tatt våre forhåndsregler og så må vi passe på hverandre underveis. Det er viktig. Det kan være kjedelig å sitte i en sal i tre timer for noen som ikke er vant til det, så vi må ha mulighet til å justere oss underveis. Men alle gleder seg virkelig, og det var skikkelig god stemning i går.

Nyquist legger vekt på at ingen av de som skal være med til Gullruten har måttet føle seg presset til å være med på dette.

– De har selv ønsket å være med. Vi skal ikke presse dem til noe. Svein er jo nominert, men jeg har sagt til han at han ikke må gjøre noe han ikke vil være med på. Men han har veldig lyst til dette. Han er bare veldig glad han fikk være med i serien, og sier selv at det har gjort så mye med livet hans det siste året, og at det har hatt skikkelig positive effekter.

Tar talen på sparket

Om «Petter uteligger» og Svein stikker av med den gjeve prisen Gullruten, får vi vite på fredag.

Men noen takketale har hverken Petter Nyquist eller Svein klar.

– Jeg har spurt om han skulle forberede en takketale, men det skulle han ta på sparken sa han. Men jeg fikk klar beskjed om å bli med opp på scenen om han vant, sier Nyquist til TV 2.