SATT SINNENE I KOK: Dette huset disponeres av MC-klubben, men tomten kan snart bli brukt til mottak for enslige mindreårige asylsøkere. Bildet ble tatt i 2003.Foto: Magnus Hallgren / NTB Scanpix
SATT SINNENE I KOK: Dette huset disponeres av MC-klubben, men tomten kan snart bli brukt til mottak for enslige mindreårige asylsøkere. Bildet ble tatt i 2003.Foto: Magnus Hallgren / NTB Scanpix Foto: MAGNUS HALLGREN

Stockholmsforstad i harnisk:  «Heller Hells Angels enn flyktningbarn»

Kommunen vil gjøre om Hells Angels-hus til mottak for mindreårige asylsøkere. Det faller ikke i god jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Protestene har haglet mot Nacka kommune utenfor Stockholm, etter at det ble klart at kommunen ønsker å opprette et mottak for enslige mindreårige asylsøkere i Saltsjö-Boo, melder SVT.

Lokalene har tidligere blitt brukt som møtested for MC-klubben Hells Angels, og flere e-poster den svenske kringkasteren har fått tilgang til, viser at beboerne i bydelen ikke liker forandringen:

«Jeg kommer ikke til å våge å la min hustru gå utendørs, i hagen eller gå hjem alene fra arbeid. Kommer ikke til å våge å la våre døtre komme på besøk. Vi blir tvunget til å flytte til en annen kommune? Forstår dere hva dere gjør? Vi bor jo her i Nacka fordi det er trygt», står det i én av e-postene.

I en annen e-post skildrer en nabo hvordan det er å ha MC-klubben vegg i vegg:

«Vi har i 10 år aldri kjent noe ubehag eller redsel for de nåværende leietakerne Hells Angels, snarere tvert i mot. De har aldri skremt våre barn eller oppført seg dårlig. Derimot når det nå ifølge ryktene skal plasseres 18 flyktningbarn, kommer våre barns spontanlek og åpne dører var en saga blott».

På tross av de sterke protestene, kommer ikke kommunen til å vike.

– Vi har ikke mulighet til å snu nå. Vi får se om vi får kjøpt huset, og så skal vi se hva vi skal bruke det til, sier kommunalråd i Nacka, Jan-Eric Jansson til SVT.