Ekspertene tror han blir toppscorer

Kun ett mål skiller Premier Leagues giftigste spisser før siste serierunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se siste runde av Premier League-sesongen på TV 2 Sport Premium-kanalene og Sumo søndag fra kl. 16.00!

Hvem blir det? Jamie Vardy, Harry Kane eller Sergio Agüero?

Med én runde igjen av sesongen er det fremdeles åpent i kampen om toppscorer tittelen i Premier League. Kun ett mål skiller tre av ligaens beste spisser.

Slik er situasjonen:
Harry Kane, Tottenham

Mål: 25
Motstander: Newcastle (b)

Sergio Agüero, Manchester City
Mål: 24
Motstander: Swansea (b)

Jamie Vardy, Leicester
Mål: 24
Motstander: Chelsea (b)

Hvem tror du vinner? Gi din stemme nederst i saken!

Kane ligger med andre ord best an før avspark i Premier League-avslutningen. Skulle han gå til topps i duell mot Agüero og Vardy, vil Spurs-spissen blir den første siden Teddy Sheringham i 1992/93 til å gjøre det i den liljehvite drakten.

– Det ville vært fantastisk. Han var et stort idol for meg da jeg vokste opp, så bare å bli nevnt i den sammenhengen er en veldig spesiell ting for meg. Forhåpentligvis kan jeg klare det. Scorer jeg noen få mål til, så blir jeg forhåpentligvis toppscorer, og det vil være noe jeg og også klubben vil være veldig stolt over, sa Kane i et intervju med TV 2 forrige uke.

Så hvem tror TV 2s eksperter stikker av med toppscorertittelen? Vi stilte dem spørsmålet:

1. Hvem blir toppscorer?
2. Hvorfor?

Per-Jarle Heggelund:
1. Harry Kane
2. Det er et kjedelig svar, men han har ett måls forsprang og møter Newcastle, som er klar for Championship når kampen starter. Det kan jo slå ut begge veier på St James' Park med verdig avslutning foran egne fans osv. Jeg tror neppe Vardy øser inn mål på Stamford Bridge, men siden det er den sesongen det er, så scorer han plutselig tre mål bare for å gni det inn. Agüero derimot kan lett havne på scoringslisten på Liberty Stadium, og det bør han om det skal bli Champions League på Guardiola i høst.

Petter Myhre:
1. Harry Kane
2. Fordi han leder med et mål, og det er kun én kamp igjen. Det er veldig vanskelig å score to eller flere i en kamp for Agüero og Vardy. Samtidig kan det fort bli to eller tre på samme antall hvis Kane ikke scorer mot Newcastle.

Kane har fulgt opp fjorårets 21 mål på en fortreffelig måte og gitt svar til de kritikerne som var skeptiske til om han var i stand til det. Han har spilt på et Spurs-lag som har prestert enda bedre enn forrige sesong, og han har fått drahjelp fra gode offensive spillere som Alli, Eriksen og Lamela. Jeg tippet Agüero som toppscorer før sesongen, og jeg er sikker på at han hadde blitt det hvis han ikke hadde blitt skadet. Kane har spilt samtlige 37 kamper. Vardy har 35 og Agüero 29.

Erik Thorstvedt: Harry Kane
1.
Harry Kane
2. Jeg vurderer mulighetene for scoring ganske likt for Kane mot Newcastle, Vardy mot Chelsea og Agüero mot Swansea. Da Kane nå er én scoring foran, er det mest logisk å gå for ham. Tottenham må også prestere, i alle fall til uavgjort, for å holde Arsenal bak. Det samme må Manchester City mot Swansea for å havne foran United. Dersom Agüero er på hugget der, kan han fort score hat trick. Han er nok egentlig den beste spilleren av disse tre, men City er bare vanskelige å lese for tiden.

Kane har selvfølgelig hatt en stor sesong, særlig etter å ha brukt tid på å komme i gang. Men han har bare hatt én assist, mens Vardy har seks. Og som mester, er det klart at Vardy egentlig har hatt den beste sesongen.

Simen Stamsø Møller:
1. Sergio Agüero
2. Dette er vanskelig, for her kommer de små marginene til å avgjøre. Men av de tre er Agüero den eneste som har noe uoppgjort denne sesongen. Sånn jeg ser det er han også mest kapabel til å score hat trick.

Kasper Wikestad:
1. Harry Kane
2. Jeg setter pengene mine på Kane siden han har ett mål å gå på, men alle tre har gode muligheter til å score.

Kane kom fryktelig i gang, og spørsmålene ble stilt om «hvorfor solgte vi han ikke». Så løsnet det med scoringen mot Manchester City. Jeg er imponert over at han har levert to så gode sesonger på rad.