Isabelle Pedersen ble kalt «mensenjenta» i halvannet år: – Det var tragikomisk

Hekkeløperen snakker ut om uønskede kallenavn og kroppspress i Best av de beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For friidrettsutøver Isabelle Pedersen (24) er det ikke bare idretten som har vært i fokus i løpet av karrieren.

Under friidretts-VM i Moskva i 2013 kom hekkeløperen sist over målstreken på 100 meter hekk, og fortalte på en pressekonferanse at sterke menstruasjonssmerter var årsaken til det dårlige resultatet.

I kveldens Best av de beste, hvor Pedersen er en av utøverne, innrømmer hun at fokuset på mensen ble langt større enn hun hadde håpet på.

– Jeg var neddopet på smertestillende. Jeg hadde seks ganger 600 milligram smertestillende i kroppen, og hadde fremdeles kramper og smerter. Så den monologen jeg hadde på TV der var veldig tragikomisk, men veldig viktig for norsk idrett. Men selvfølgelig, det var ikke noe kult å komme hjem, sette seg på 21-bussen til Bislett og høre at folk kalte meg «mensenjenta», forteller hun til programleder Thea Olsen (28).

– Jeg hadde kallenavnet i kanskje et og et halvt år. Det var mindre pinlig. Søkte du på navnet mitt, var dét det første som kom opp. Mensen, fortsetter hun.

Se intervjuet med Pedersen øverst i artikkelen.

Frittalende

Pedersen er ikke redd for å snakke rett fra levra. Selv mener hun det har bakgrunn i egen oppvekst.

– Jeg prøver å ha litt filter, men på mange måter har jeg vokst opp med å kunne få lov til å uttrykke meg og stille spørsmål. Folk er veldig flinke med fasade og å pakke ting inn. Men for meg er det bare sånn det ofte er. Det har bare blitt til at jeg sier det som det er.

VM-SMIL I KINA: Det gikk ikke veien for Isabelle Pedersen i Moskva i 2013, men under friidretts-VM i Beijing to år senere, satt smilet løst etter at Pedersen løp inn til tredjeplassen i i heatet sitt og tok seg videre til semifinalen på 100 meter hekk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VM-SMIL I KINA: Det gikk ikke veien for Isabelle Pedersen i Moskva i 2013, men under friidretts-VM i Beijing to år senere, satt smilet løst etter at Pedersen løp inn til tredjeplassen i i heatet sitt og tok seg videre til semifinalen på 100 meter hekk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Raser mot netthets: – Det er uakseptabelt og ufyselig!

En annen ting 24-åringen filterløst snakker om, er kroppspress. Spesielt når det kommer til stygge kommentarer og hets på internett.

Før VM i Beijing i 2015, var det spesielt én kommentar som fikk henne til å se rødt.

«Imponerende at en person som ser så uatletisk ut løper så kjapt (det er ikke slemt ment altså)», skrev en Instagram-bruker, ifølge NRK. Pedersen raste og mente at den type kommentarer er utslagsgivende for at jenter sliter med spiseforstyrrelser.

I best av de beste utdyper hun at hun definitivt var klar for å ta opp kampen mot nettrollene.

Se video: Ble verdensmester for å bli sett av sin egen far

– Jeg har hatt noen stygge kommentarer gjennom tidene. Men dette var min absolutt styggeste på nett. Vi bestemte oss for å ta bilde av det og legge det ut og sette en standard. Dette skjer ikke lenger! Det er uakseptabelt å slenge dritt på nett! Det er så ufyselig! Det er så stygt gjort!

–Tull og tøys at man skal være så sinnssykt kroppsfokusert

Hekkeløperen mener også at enkeltpersoner som uttaler seg om fettprosenten til idrettsutøvere kan la tastaturet ligge.

– Fettprosent og prestasjon har ikke en dritt å si. Det har ingen som helst connection med hverandre. Det er bare tull og tøys at man skal være så sinnssykt kroppsfokusert. Jeg blir så forbanna når folk skal begynne å pille på ting! Helt alvorlig: Vi er mennesker. Fett på kroppen er for beskyttelse og kulde. Jeg kommer fra Norge!

  • Se Isabelle Pedersen og de andre idrettsutøverne kjempe om seieren i Best av de beste tirsdag klokken 20.00 på TV 2.