FRA LANGRENNSJENTENE TIL SKISKYTTERGUTTA: Egil Kristiansen skal få fart på Emil Hegle Svendsen og co. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FRA LANGRENNSJENTENE TIL SKISKYTTERGUTTA: Egil Kristiansen skal få fart på Emil Hegle Svendsen og co. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Egil Kristiansen blir ny trener for skiskyttergutta

Sammen med franske Siegfried Mazet.

(TV 2 Sporten): Tirsdag klokka 18 på Olympiatoppen presenteres trenerteamet for skiskytterne kommende sesong.

Franske Siegfried Mazet har vært i Oslo ved to anledninger den siste måneden for å møte sportssjef Morten Aa Djupvik, og kommer i morgen til å bli presentert som ny landslagstrener for skiskytterherrene.

Mazet kommer fra rollen som skytetrener for Martin Fourcade og Frankrike.

Men den store overraskelsen blir etter det TV 2 Sporten erfarer Egil Kristiansen.

50-åringen sluttet som landslagstrener for langrennsjentene sist måned, etter å ha vært i jobben i ti år.

– Jeg føler ikke at jeg manglet den siste motivasjonen, men etter mange år må man ta en avgjørelse om at nok er nok. Jeg følte nå at tiden var rett, sa Kristiansen da.

Flere kilder sier til TV 2 Sporten at Egil Kristiansens kandidatur har blitt stadig sterkere den siste tiden.

Morten Aa Djupvik kjenner Kristiansen godt gjennom langrennsmiljøet, og har tidligere også hentet over Steinar Mundal fra langrenn til skiskyting. Mundal har bidratt til å gi skiskytterjentene et formidabelt løft i sporet, der både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu nå er å regne som to av de raskeste skiskytterne på kvinnesiden.

Nå ønsker man å få skikkelig fart på skiskyttergutta også, etter at de utenlandske konkurrentene har vært fullt på høyde med våre beste og vel så det de siste par sesongene.

Morten Aa Djupvik har holdt kortene tett til brystet, og skulle egentlig hatt trenerkabalen klar før mai måned. Men prosessen har tatt lenger tid enn planlagt.

Djupvik ønsker ikke å kommentere trenerteamet før i morgen. Men etter det TV 2 Sporten erfarer, ligger det an til Siegfried Mazet og Egil Kristiansen i samme team.

Egil Kristiansen har ikke besvart henvendelsene fra TV 2.