Mener de eldre selv må ta skylden for at de glemmes

– Det er altfor få av oss som ønsker å være 60 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Blichfeldt (61) har bakgrunn fra reklamebransjen som tidligere direktør i Bates. Han mener de eldre selv må ta skylden for at de glemmes som målgruppe.

– Er det ikke heller sånne som deg, reklamefolkene, som hauser ungdommen og som er den største synderen her?

– Jeg har fått skylden for det meste, jeg er egentlig vant til den rollen, sier Blichfeldt.

Etter å ha sittet i et panel på et seminar arrangert av bladet «Vi over 60», begynte Blichfeldt å gruble over at de over 60 år har kjøpekraften, men er oftest glemt som målgruppe. Det mener han det er en grunn til:

– Jeg kjenner ingen som ønsker å være eldre. Alle jeg kjenner snakker om at de føler seg som en 39-åring. Så fint da, men du er 60! Hadde det ikke vært fint å føle seg som en ålreit 60-åring?

Ønsker at det skal være ålreit å bli eldre

Arbeidsledigheten blant de over 60 er mye høyere sammenlignet med yngre aldersgrupper.

– Du har jobb, så det er ingen fare for deg, men vi har en vei å gå. Da holder det ikke at du sier «jeg er 61 og det er dødsbra»?

– Nei, men jeg tror hvis alle andre sa det også. Så kunne det skje noe. Hvis jeg er den eneste som skal kunne tørre å være alderen min, det er det jo ikke, men det er altfor få av oss, da blir vi marginalisert, da blir vi usynlig.

I et blogginnlegg utdyper Blichfeldt hvorfor han mener eldre må skylde seg selv.

«... altfor mange eldre forsøker å flykte fra alderen sin. Det beste de vet er at folk tar dem for å være 10 år yngre enn de egentlig er. De nekter til og med å bli benevnt «eldre» – de er «godt voksne». Alle vi som har kommet til «skjells år og alder», men som flykter fra alderen vi har oppnådd er medskyldige her!»