Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti dager etter den tragiske helikopterstyrten på Turøy i Hordaland, hvor 13 mennesker mistet livet, besøkte etterlatte og pårørende ulykkesstedet.

I 11-tiden ankom båten med de pårørende som stod samlet på dekk. Båten ankret rundt 50 meter fra ulykkesstedet og det flagges på halv stang på Fjordkatt-katamaranen.

– Vi kan bekrefte at en båt med pårørende er på Turøy i dag. Det er omlag 50-60 personer som er samlet, sier Vibeke Næss, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til TV 2.

Bård Glad Pedersen, Informasjonsdirektør i Statoil sier til TV 2 at minneturen er tilsvarende den som ble arrangert noen dager etter ulykken.

– Denne båtturen er for de nærmeste pårørende som ikke fikk reist ut til ulykkesstedet for å minnes de omkomne på den første turen som ble arrangert. Det er et privat og lukket arrangement, så jeg ønsker ikke å gi noe mer detaljer om hva som foregår på der, sier Pedersen.

Arrangementet er et samarbeid mellom politiet og Statoil.

Det skal være et støtteapparat med på båtturen, men kirken i Fjell kommune ønsker ikke å gi noen opplysninger om minnestunden.