Platini ferdig som UEFA-president

Michel Platini (60) utestenges fra all fotball i fire år.

LO IKKE SIST: Sepp Blatter og Michel Platini styrte FIFA og UEFA i mange år. Nå er begge borte fra fotballen. AFP PHOTO / PETER KOHALMI Foto: Peter Kohalmi
LO IKKE SIST: Sepp Blatter og Michel Platini styrte FIFA og UEFA i mange år. Nå er begge borte fra fotballen. AFP PHOTO / PETER KOHALMI Foto: Peter Kohalmi

Michel Platini (60) er ferdig som UEFA-president. Det er klart etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) kun reduserte utestengelsen gitt av FIFA fra seks til fire år. FIFA hadde tidligere redusert straffen med to år - fra åtte til seks år.

Platinis advokater bekrefter at Platini trekker seg som UEFA-president.

– Michel Platini vil trekke seg som president i UEFA på organisasjonens neste kongress, heter det i en uttalelse fra Platinis advokater.

I uttalelsen står det også at han er «dypt skuffet» over vedtaket.

– Jeg noterer meg CAS' beslutning, men jeg opplever den som dypt urettferdig. Denne beslutningen påfører meg en straff som, helt tilfeldigvis, nekter meg å stille til neste presidentvalg i FIFA. Jeg trekker meg som UEFA-president for å kunne fortsette min kamp foran sveitsiske domstoler for å bevise min redelighet i denne saken, sier Platini til L'Equipe.

Bakgrunnen for utestengelsen er en overføring fra FIFA og organisasjonens daværende president Sepp Blatter til Michel Platini på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner) i 2011. Angivelig var det betaling for konsulentarbeid gjort for FIFA mange år tidligere, men FIFAs etiske komité kjøpte ikke forklaringen.

Franske Platini har vært UEFA-president siden 2007, og han har vært sentral i planleggingen av fotball-EM i sitt eget hjemland denne sommeren. Nå vil i stedet åpningskampen mellom Frankrike og Romania 10. juni spilles uten hans tilstedeværelse.

Han har tidligere erkjent at «kampen er over» om han ikke fikk medhold fra CAS.

Mer innhold fra TV 2