Det er ikke den mest spennende bilen du møter på veien. Men til gjengjeld er andre generasjon Skoda Octavia suveren på pris, utstyr og plass. Også som bruktbil.
Det er ikke den mest spennende bilen du møter på veien. Men til gjengjeld er andre generasjon Skoda Octavia suveren på pris, utstyr og plass. Også som bruktbil.

Så mye familiebil får du for under 200.000 kroner

En bil som gir familien alt den trenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Vi står foran en familieforøkelse, og må gå til innkjøp av ny familiebil. Vi har måttet bruke mye penger på hus, og har ikke råd til nybil. Budsjettet vårt er 200.000 kroner.

En kompis av meg foreslo Skoda Octavia. Jeg er ikke spesielt bilkyndig, men er ikke dette et merke jeg bør styre unna?

Hilsen Bernt

Benny svarer:

Heisann Bernt!

Ja, det kan være dyrt å kjøpe seg ny bil, med de boligprisene som er nå. Særlig for unge par. Men heldigvis finnes det råd på bruktmarkedet.

Og tro det eller ei, men det beste kjøpet på prisgunstig familiebil heter trolig Skoda Octavia.

Tiden da dette var et merke man tullet med og latterliggjorde, fortoner seg allerede som en fjern fortid. Nå er det nemlig ingen som ler lenger, når du nevner Skoda. Ikke så rart heller, for det er blitt svært solide biler.

Dette blir tidenes familiebil-duell

Markant løft

Forrige generasjon av Octavia, den andre i rekken, kom på markedet i 2007, og brakte med seg et markant løft av kjøreegenskapene, betydelig bedre kvalitetsfølelse og plass som ingen av konkurrentene var i nærheten av.

Etter hvert fikk den også en facelift, som gjorde den betydelig penere å se på. Særlig fikk de nye frontlyktene mye skryt for å gi bilen et visuelt løft.

– Det er vanskelig å finne mer bil for pengene

839 til salgs

Octavia er faktisk Norges mest solgte stasjonsvogn. Biler som er populære nye, er ofte ettertraktet på bruktmarkedet også. I skrivende stund finner vi over 839 biler til salgs på finn.no og autodb.no.

De finnes både som sedan, kombi og stasjonsvogn, med automatgir og firehjulsdrift.

Her drar Skoda nytte av fordelene med å være en del av VW-konsernet. Det blir et bredt utvalg!

Skoda kan lage rampete familiebiler også ...

Under 200.000 med 4x4

Om budsjettet er 200.000 kroner, har du fortsatt råd til en pen, nyere brukt Octavia. Her snakker vi biler som er rundt tre år gamle, svært godt utstyrt og flere med en god porsjon av nybilgarantien igjen.

Du må riktignok ofre de store motorene til denne prisen, eller leve med godt over middels høy kilometerstand. Men fart og moro er nok uansett ikke det viktigste for denne typen biler. 105 hk diesel gjør jobben helt greit, og forbruket er svært lavt.

Dessuten finnes det flere modeller i denne prisklassen som også har firehjulsdrift.

Pass på at historikken er i orden, og sjekk flere biler opp mot hverandre før du bestemmer deg. Da er det små sjanser for at du trår feil med Octavia.

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Dette blir årets største familiebil-nyhet