Brown og Vålerenga med enkel tremålsseier over Sarpsborg 08

Vålerenga ville mest og skapte fleste sjanser da Oslo-klubben slo Sarpsborg 08 3-0 på hjemmebane.

Med kun seks poeng etter de åtte første kampene, fryktet nok VIF-laget formsterke Sarpsborg på Ullevaal. Søndagens gjester kom fra fire kamper uten tap, derav tre strake seirer, blant annet over Molde.

Et glimt av håp øynet nok likevel Vålerenga-supporterne, siden de to siste hjemmekampene hadde endt med seier og 6-0 totalt i målprotokollen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke hadde nok trolig forventet mye mer fra sitt mannskap søndag etter formutløsningen den siste tiden.

De første 45 minuttene inneholdt ikke mye underholdning. De store sjansene uteble og tempoet var labert, men det var Vålerenga som kunne si seg mest fornøyd etter halvspilt kamp.

Det var en dødball som fikk det til å løsne. En corner fra Christian Grindheim endte på bakerste stolpe. Kjetil Wæhler vant hodeduellen og fant midtstoppermakker Enar Jääger umarkert på motsatt stolpe. Estlenderen ga VIF ledelsen etter 21 minutter.

I den andre omgangen doblet Deshorn Brown ledelsen etter en iskald avslutning etter en flott gjennombruddspasning fra Daniel Fredheim Holm. Like før full tid sørget Elías Már Ómarsson for at Vålerenga vant 3-0.

VIF tar sesongens tredje trepoenger etter en svak sesongstart. For Sarpsborg 08 kommer søndagens tap etter en rekke på tre strake seirer i Tippeligaen.