Rosenborg utklasset sjanseløst Stabæk

Trønderne fortsetter å herje hjemme på Lerkendal.

Rosenborg-Stabæk 3-1

Serieleder Rosenborg er tilbake på vinnersporet etter feilskjæret mot Sogndal forrige helg. Solid forsvarsspill og hurtig angrepsspill var resepten hjemme på Lerkendal mot Stabæk.

– Vi er som et lokomotiv
Gjestene fra Bærum var sjanseløse og «slapp unna» med bare tre baklengsmål. Det kunne og burde nok blitt flere, men to scoringer av Fredrik Midtsjø og én av Christian Gytkjær var nok til å gi Rosenborg sesongens femte seier på hjemmebane.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Stabæk skapte ekstremt lite, men fikk et trøstemål ved Luc Kassi like før slutt. Det er det første målet Rosenborg har sluppet inn på Lerkendal denne sesongen.

Mye av grunnen til at RBK er så defensivt solide denne sesongen er det TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst omtaler som Tippeligaens desidert beste midtstopperpar: Tore Reginiussen og Hólmar Örn Eyjólfsson.

– Det fungerer veldig bra. Den eneste sjansen Stabæk får, gir vi dem selv. Den tar jeg på min kappe, sier Reginiussen til TV 2.

Med 12-1 i målforskjell og fem av fem mulige trepoengere er Lerkendal et fort også denne sesongen. Ikke siden 16. mai i 2014 har RBK tap på eget gress i Tippeligaen. Det skjedde mot nettopp Stabæk.

– Vi er som et lokomotiv som dundrer videre. Særlig hjemme. Vi har ikke tapt her på flere år. Da er det vanskelig å komme hit, også for Stabæk.

– Vi var nest best
Trener Kåre Ingebrigtsen var godt fornøyd etter å ha sett disiplene levere klassisk Rosenborg-fotball en uke etter uavgjortfeilskjæret mot Sogndal.

– Vi tok føringen fra start av og var aggressive. Vi skapte målsjanser hele veien. Det er veldig ålreit å få den rett før pause. Da fikk vi mer ro over det. I andre omgang viser vi at vi er klart bedre. Så kunne vi vært foruten det baklengsmålet. Det er bare tull av oss. Alt i alt en meget solid gjennomført hjemmekamp, oppsummerer Ingebrigtsen.

Nest sist på tabellen med fire poeng gir et tydelig bilde på at dette kommer til å bli en knalltøff sesong, men i Stabæk-leieren måtte man konstatere at RBK rett og slett var det beste laget.

– Vi møtte et veldig godt Rosenborg-lag som ga oss ganske mange problemer. Vi må ta hånden opp og si at vi var nest best i dag, sier Stabæk-trener Billy McKinlay.

Slik var kampen:
Det som var en kamp om gullet i fjor, er en kamp mellom topp og bunn denne sesongen. Stabæk har hatt alt annet enn en god start på sesongen med kun fire poeng, og bæringene hadde nok ikke altfor store forhåpninger før turen til Trondheim – med rette.

Rosenborg tok grep om kampen og styrte begivenhetene fra første sekund. Kveldens første sjanse kom da Gudmundur Thórarinsson fyrte av fra distanse, men Mandé Sayouba hindret en tidlig RBK-scoring.

Vertene fortsatte å trykke Stabæk bakover. Yann-Erik de Lanlay var meget frisk på høyrekanten og skapte en rekke problemer for Stabæk. Kvarteret var passert da en avslutning fra den tidligere Viking-spilleren gikk i stolpen.

Ti minutter før pause var de Lanlay igjen på farten. På lekkert vis dro 23-åringen seg innover i banen og slapp ballen videre til Christian Gytkjær. Spissen chippet ballen forbi Sayouba, men ballen trillet utenfor stopen.

På overtid i den første omgangen fikk RBK omsider gevinst. Igjen var de Lanlay involvert med et knallhardt innlegg. Inne i sekstenmeteren fikk Fredrik Midtsjø noen hårtuster på ballen, som gikk i mål til 1-0-ledelse for trønderne.

Og det var mer i vente fra RBK og Midtsjø. Den andre omgangen var bare noen minutter gammel da midtbanespilleren fyrte av fra distanse. Skuddet gikk via Stabæk-forsvarer Nicolai Næss og i en utagbar bue over Sayouba til 2-0.

Det svingte virkelig av RBK etter pause, og få strakser senere var det Gytkjær som kunne juble for scoring. Thórarinssons frispark var godt slått. Gytkjær vartet opp med en like god heading og stanget inn sitt tredje mål i Tippeligaen.

Med tremålsledelse var seieren i boks. Fire minutter før full tid fikk Luc Kassi satt inn et trøstemål for Stabæk, men det ble mager trøst.