Tidligere Tottenham-manager: – Ikke viktig å havne foran Arsenal

David Pleat har selv vært manager for et Spurs-lag som endte på 3. plass på tabellen. Nå mener han det ikke er veldig viktig å havne foran erkerivalene denne sesongen.

Se sammendrag fra Tottenham-Southampton i videovinduet øverst!

London (TV 2):

Tottenham-Southampton 1-2

Tottenham misbrukte muligheten til å så godt som sikre 2. plassen i Premier League da Southampton vant 2-1 på White Hart Lane.

Noen timer senere endte oppgjøret på Etihad Stadium mellom Manchester City og Arsenal med 2-2, noe som betyr at det fremdeles er spenning og kamp mellom erkerivalene i Nord-London om 2. plassen i Premier League.

Tottenham ligger to poeng foran fremdeles når begge lag har én kamp igjen. Spurs har ikke havnet foran Arsenal på tabellen siden 1994/95, men da TV 2 traff tidligere tidligere Spurs-manager David Pleat utenfor White Hart Lane søndag, mente han allikevel ikke at det er så viktig om de hvite fra Nord-London havner over de røde.

– Det er kun viktig for lokal stolthet og lokal rivalisering. Jeg mener ikke at det i det store og det hele er det viktigste i verden. Det viktigste er at Tottenham har spilt veldig bra hele sesongen, og havnet i topp tre i Premier League, sa Pleat til TV 2.

71-åringen var manager på White Hart Lane i fire perioder, tre av dem som midlertidig manager, og senest i sesongen 2003/2004. Da ledet han klubben nesten hele sesongen, fra Glenn Hoddle ble sparket i september og til sesongslutt. Han var også «Director of football» mellom 1998 og 2004.

Se intervjuet med Pleat her

3. plass under Pleat - 3. plass igjen?
Det er allikevel Pleats første - og eneste permanente - periode som manager i Spurs i 1986/87-sesongen som er hans mest velkjente. Den sesongen ble Spurs nummer tre i serien, kom til FA-cupfinalen og til semifinalen i ligacupen.

– Da jeg var manager havnet vi på 3. plass, så på mange måter vil jeg si at jeg ikke ønsker at de havner høyere enn 3. plass. Det er slik det er, sa han søndag.

Til tross for at Spurs denne sesongen har gjort en meget god sesong, står de altså i fare for å bli kun nummer tre. Det vil være deres beste plassering i Premier League-historien etter den ligaens oppstart i 1992/93, men allikevel en nedtur med tanke på hvordan status var for kun drøyt to uker siden.

Les også: Kane til TV 2: – Skjønte for sent at vi kjempet om tittelen

Da spilte man for å tette luken til den nå nykronede ligamesteren Leicester, før 1-1 hjemme mot WBA, 2-2 borte mot Chelsea og senest altså 1-2 hjemme mot Southampton har ført til at Tottenham nå må kjempe om å bli best i byen og om 2. plass i siste serierunde. Pleat ser allikevel mye positivt, også fra søndagens kamp.

– Tottenham spilte veldig, veldig bra de første 15-20 minuttene, men hadde sannsynligvis trengt et mål til. De har kun tapt fem kamper denne sesongen, alle med ett mål, men i dag hadde de ikke det som skulle til for å komme seg på baksiden av et veldig sterkt forsvar i Fonte og Van Dijk.

– Slikt skjer. Det er fotball. De er i Mesterligaen, og de ville vært fornøyd med det ved starten av sesongen, sa eks-Spurs-manageren.

Det kan hende det kommer enda en twist
Forut for siste serierunde er status nå at Tottenham har to poengs forsprang på sine erkerivaler. Målforskjellen viser at Spurs har 13 plussmål mer enn Arsenal, så så lenge de røde ikke vinner 14-0 i sin siste kamp vil det være nok med 2. plass for Spurs.

TV 2s intervju med Pleat ble gjort like etter kampslutt på White Hart Lane, altså før utfallet av oppgjøret på Etihad Stadium var klart, og da fikk den tidligere Spurs-sjefen spørsmålet om hva man kunne forvente dersom Arsenal hadde vunnet på Etihad.

– Det er ganske åpenbart at Tottenham må vinne mot Newcastle. Arsenal kommer sannsynligvis til å slå Aston Villa i sin siste kamp. Så det kan hende det kommer enda en twist, sa Pleat.

Utfallet med Arsenal-seier fant som kjent ikke sted, men det allikevel trolig at de hvite fra White Hart Lane trenger ett poeng på St. James' Park for å bli nummer to. De fleste regner det nemlig for opplest og vedtatt at Arsenal tar tre poeng mot allerede nedrykkede Aston Villa.

– De er på riktig spor
Uavhengig av sluttplassering denne sesongen mente uansett den tidligere manageren, som nå for tiden jobber som ekspertkommentator på britisk radio, at gamleklubben er på vei i riktig retning.

– Jeg mener de er på riktig spor. De har en del gode spillere og måten de spiller fotball og flytter ballen på er god. Neste sesong blir det åpenbart enda mer konkurranse, men jeg mener bestemt at de har gjort et framskritt denne sesongen og det er veldig hyggelig, sa Pleat.