Tror Sverige kan dra hjem MGP-seieren for andre året på rad

– Svenske Frans kunne vært Kygos lillebror, mener MGP-kommentator Jostein Pedersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske kommentatorene spår at Norges store Eurovision-håp, Agnete Johnsen (21), havner på topp ti under lørdagens finale.

Den de tror klatrer hele veien til topps, er derimot vår kjære konkurrent Sverige, som også er vertsnasjon når konkurransen går av stabelen i Globen i Stockholm.

Svenske Frans Jeppson Wall (17) fra Skåne deltar med låta «If I Were Sorry», og har allerede rukket å synge seg inn i hjertene til fansen, med det som kan sies å være låta der Bieber møter Kygo.

– Han kunne helt klart vært Kygos lillebror. En yngre Kygo som synger, sier MGP-kommentator Jostein Pedersen til TV 2.

17-åringen har imponert på prøvegjennomgangene tidligere i uka, og har kommet inn på spillelistene i England.

Se video fra prøvene øverst i saken!

Frans følger musikktrendene

– Han har den mest moderne poplåta i konkurransen, og følger trendene vi har sett i musikkverdenen de siste månedene. Jeg ser ikke bort ifra at han stikker av med seieren, sier Pedersen.

Leder for den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, er enig med Pedersen.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Svenske Frans forteller at han er stolt av å representere Sverige nå Eurovision er i hans eget land. Her på en pressekonferanse i forkant av Eurovision. Foto: Stella Pictures
PÅ PRESSEKONFERANSE: Svenske Frans forteller at han er stolt av å representere Sverige nå Eurovision er i hans eget land. Her på en pressekonferanse i forkant av Eurovision. Foto: Stella Pictures Foto: Magnus Liljegren - Stella Pictures
OGSÅ FAVORITT: Ukrainas Jamala stiller med en svært politisk låt i årets Eurovision. Foto: Stella Pictures
OGSÅ FAVORITT: Ukrainas Jamala stiller med en svært politisk låt i årets Eurovision. Foto: Stella Pictures Foto: (c) Pelle T Nilsson

– Det kan nok hende økonomidirektøren i svensk TV får seg en smell neste år, sier han til TV 2.

Frans ble kjent allerede da han var syv år gammel. Da laget han en sang dedikert til fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic, og låta «Who's Da Man» ble kjapt en netthit. På de ulike bettinglistene ligger han an til en tredje- eller fjerdeplass.

Thomassen tror Sverige blir en av de største konkurrentene i år.

– Sverige har skumle planer og kommer til å bite fra seg. Frans leverer varene! sier Thomassen.

Heier også på Ukraina

Også tidligere MGP-kommentator og MGP-general Per Sundnes tror at Sverige vil hevde seg på hjemmebane i år.

– De blir nok med og fighter helt i toppen. Men jeg for min del håper på Frankrike, Australia og Ukraina, forteller Sundnes.

– Jeg tror at Sverige, Russland og Italia er de som vil knive om seieren, i år som i fjor. Men en av mine favoritter er Ukraina, som stiller med en sterkt politisk låt. Jamala synger om krigen i 1944, men den kan jo på mange måter relateres til dagens situasjon, sier Thomassen.

I 1944 gjenerobret Sovjetunionen Ukraina, og anlagsvis 500.000 ukrainere ble drept, arrestert eller deportert. Mange byer ble lagt i grus. Jamala har dedikert låta til sin bestemor.