Dette tror ekspertene om Agnetes vinnersjanser

Norges Eurovision-håp, Agnete Johnsen, har gjennomført de første prøvene. Se ekspertenes dom!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka er det full Eurovision-feber i Stockholm, mens lørdagens finale i Globen nærmer seg med stormskritt. Torsdag skal Norge i ilden for å sikre seg en plass i finalen, og prøvene er i full gang for Norges håp, Agnete Johnsen (21).

Se video fra de første prøvene øverst i saken!

Britiske Metro har vært og sett på prøvene, og de spår at «Norske NRK kan bli nødt til å sette tilside noen kroner for å holde Eurovision igjen i 2017».

De mener at Agnetes låt er så annerledes at juryen, som råder over halvpartene av poengene, kan bli overbevist.

– Synger usannsynlig bra

HAR TRO PÅ AGNETE: Morten Thomassen, leder i den norske MGP-klubben. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HAR TRO PÅ AGNETE: Morten Thomassen, leder i den norske MGP-klubben. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Aas, Erlend

Leder for den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, er allerede på plass på presserommet på Globen i Stockholm, og han har fulgt med på Agnetes første prøver.

– Hun synger usannsynlig bra og leverer som bare det. Her har vi virkelig ingenting å frykte. TV-produksjonen er god, og showet sitter godt. Det ser veldig gjennomført ut, forteller Thomassen.

Agnete har i forkant av Eurovision-finalene trukket seg fra alle pressearrangementer og intervjuer, og hun er ikke den kandidaten det snakkes mest om. Men Thomassen mener at Agnete kommer til å imponere både juryen og seerne når hun står på scenen.

TROR PÅ TOPP TI: Tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TROR PÅ TOPP TI: Tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Agnete er ikke blant favorittene, og det er ikke hennes navn som snakkes om på pressesenteret her. Men jeg tror hun kommer til å gjøre det veldig bra hos den profesjonelle juryen, som sitter med halvparten av stemmene. For låta er veldig spesiell og kunstnerisk, og juryen pleier å like noe som er annerledes, sier Thomassen.

Alt i alt er han ikke spesielt pessimistisk:

– Jeg tipper på en topp ti! sier Thomassen.

– Er i knallhard konkurranse

Jostein Pedersen skal, slik som han har gjort hver gang de siste årene, arrangere en MGP-fest under delfinalene og finalen denne uka. Også han tror Agnete havner innenfor topp ti, og kanskje blir det en åttendeplass, slik det har blitt de to siste årene.

HAR HÅP FOR AGNETE: Tidligere MGP-programleder og kommentator, Per Sundnes. Foto:  Svein Ove Ekornesvåg  / SCANPIX
HAR HÅP FOR AGNETE: Tidligere MGP-programleder og kommentator, Per Sundnes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

– Hun er i knallhard konkurranse mot flere som har lignende tempo og uttrykk. Det er mange som deltar med halvrocka ballader i år. Jeg tror det blir veldig jevnt, og at ett poeng kan bety veldig mye, sier Pedersen.

– Agnete har ikke deltatt på arrangementer og presserigg i forkant av finalen. Vil det svekke vinnersjansene våre?

– Det tror jeg ikke. De fleste ser bare de tre avgjørende minuttene. For de aller fleste er dette bare et kjempestort show en lørdagskveld, og lar de seg rive med, så stemmer de, sier Pedersen.

PÅ DE FØRSTE PRØVENE: Agnete Johnsen (21) på scenen i Stockholm. Foto: Stella Pictures.
PÅ DE FØRSTE PRØVENE: Agnete Johnsen (21) på scenen i Stockholm. Foto: Stella Pictures. Foto: (c) Pelle T Nilsson

– Kan vippe den ene eller andre veien

Også Pedersen bemerker at Agnetes låt er spesiell, og han mener det er en låt folk vil enten elske eller hate.

– Agnetes låt er spesiell og skiller seg ut med et uvanlig temposkifte. Det kan være en stor fordel eller en stor ulempe. Det blir spennende å se hvilken vei det vipper. Hun er også en veldig flott representant, og hun bygger opp under det arktiske, som mange synes er eksotisk, sier Pedersen.

Tidligere MGP-general, Per Sundnes, skal i år se Eurovision fra TVen hjemme – det er sånn han liker det aller best. Han mener det sterke og rutinerte konkurransemennesket Agnete vil komme seg til finalen på ren rutine.

– Agnete har gjort dette før, og hun vet hvor mye styr det er med alt som skal skje på forhånd. Jeg tror det er lurt av henne å droppe pressen og fokusere på sceneopptredenen. Dette kommer hun til å klare med glans, sier Sundnes.

Han tror det er en fordel at Agnete har vært med på Melodi Grand Prix-sirkuset tidligere. I 2008 vant hun den internasjonale Melodi Grand Prix junior, og i 2011 kom hun på andreplass i den norske finalen.