Ekspert: – Vanskelig å forklare Tottenhams kollaps

Premier League-tittelen glapp for Spurs etter 2-2 mot Chelsea forrige mandag. Nå kan også andreplassen glippe for London-klubben.

Tottenham – Southampton 1-2 (1-1):

Tottenham misbrukte sjansen til å sikre seg andreplassen i Premier League.

Søndag tapte London-klubben 1-2 på hjemmebane mot Southampton.

– I den siste kampen for sesongen må vi virkelig løfte oss og vise hvor vi ønsker å ende denne sesongen. Vi må avslutte sesongen sterkt. Det blir veldig tøft å møte Newcastle, spesielt med tanke på hva de har å spille for. Men vi ønsker å avslutte sesongen på en god måte, sa Tottenhams playmaker Christian Eriksen etter nederlaget.

Arsenal ligger tre poeng bak Tottenham før oppgjøret mot Manchester City og Aston Villa i siste serierunde.

– Tottenham har hatt en fantastisk sesong. Arsenal har hatt en skuffende sesong. Likevel kan altså Arsenal ende foran Tottenham på tabellen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Davis-dobbel
Steven Davis scoret begge målene for Southampton, som nå har gode muligheter til å sikre seg Europaliga-spill neste sesong.

– Tottenham-spillerne mistet konsentrasjonen og det var veldig leit for dem å avslutte kampen mot Southampton på denne måten. Men det var veldig imponerende av Southampton, konstaterte TV 2-ekspert Trevor Morley.

Tottenham har nå spilt tre kamper uten seier.

– Det er vanskelig å forklare Tottenhams kollaps. Først ble det uavgjort mot West Brom, så mot Chelsea. Og i dag ble det tapt. De ønsker å bli nummer to, men Tottenham var rett og slett ikke gode nok mot Southampton, mente Morley.

Arsenal møter allerede nedrykksklare Aston Villa i siste serierunde, mens Tottenham gjester nedrykkstruede Newcastle på St. James Park.

Davis straffet Spurs
Etter den svært underholdende førsteomgangen på White Hart Lane, var tempoet noe lavere etter hvilen.

Begge lag skapte imidlertid fremdeles gode målsjanser, men manglet det lille ekstra i avslutningene foran mål.

20 minutter før slutt scoret imidlertid Southampton. Steven Davis stilnet hele White Hart Lane da han sendte gjestene opp i en 2-1-ledelse. Nok en gang scoret Davis etter pasning fra Dusan Tadic.

– Han scoret etter nok en pasning fra Tadic. Det var faktisk Tadics 12. målgivende denne sesongen, konstaterte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund etter 2-1-scoringen.

Tottenham skapte en rekke sjanser til å utligne i sluttminuttene.

«Playstation»- scoring av Son
Tottenham åpnet forrykende mot Southampton og kunne ledet med et par mål allerede etter ti minutters spill.

Men Southampton-keeper Fraser Forster leverte storspill mellom stengene og nektet hjemmelaget scoring.

Etter 15 minutter sprakk nullen for Forster.

Erik Lamela fant Son Heung-min, som på nydelig vis fintet bort to-tre Southampton-spillere før han satte ballen i mål.

– Det der var en skikkelig «Playstation»- scoring. Han kom med fart ferdigheter og rundlurte alle, sa en imponert TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund om Sons scoring.

I det 31. minutt slo imidlertid Southampton tilbake. Steven Davis fikk en tå på ballen etter pasningen fra Dusan Tadic, og selv om skuddet ikke akkurat var hardt, gikk det via Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål.

På overtid i første omgang kunne Harry Kane sendt Tottenham tilbake i ledelsen. Igjen avverget Forster.

– Det ble to scoringer i en omgang mellom to gode fotballag. Begge lagene skapte masse sjanser, så dette ble åpent og underholdende, oppsummerte Heggelund etter 1-1 de første 45 minuttene.

Dele Alli ute med suspensjon
Tottenham måtte klare seg uten Moussa Dembele og Dele Alli mot Southampton.

Begge er ferdige for sesongen, etter at de har blitt straffet av FA for hver sine usportslige opptredener. Mens førstnevnte må sone seks kamper for å ha vært ufin mot Diego Costa i siste runde, fikk Alli tre kamper for et slag rettet mot West Bromwich-spiller Claudio Yacob i kampen før det.

Slik startet lagene:

Tottenham: Lloris (kaptein), Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Mason, Lamela, Eriksen, Son, Kane.

Southampton: Forster, Clasie, Fonte (kaptein), Long, Davis, Mane, Tadic, Wanyama, Martina, van Djik, Bertrand.

Dommer: Jonathan Moss, West Yorkshire