Skålevik matchvinner for Brann mot Start

– Det er noe jeg har ventet på i mange år, sier Steffen Lie Skålevik etter sin første Tippeliga-scoring.

Brann-Start 1-0

En klasseavslutning fra Brann-spiss Steffen Lie Skålevik ble tungen på vektskålen i Bergen. Fulltrefferen var 22-åringens aller første i Tippeligaen.

– Det var helt fantastisk å få det første målet i Tippeligaen. Det er noe jeg har ventet på i veldig mange år. Det var en ubeskrivelig deilig følelse å sette skuddet, sier Skålevik til TV 2.

Grov Ajer-bom
Branns strålende reise etter opprykket fra OBOS-ligaen har ført dem opp to poeng bak serieleder Rosenborg før søndagens runde sparkes i gang. Brann har like mange poeng som Odd, Molde, og Strømsgodset (like mange kamper som Brann).

Skålevik og Brann hadde stort sett full kontroll mot et Start-lag sliter stort med å score nok mål denne sesongen.

Sørlendingene er fremdeles helt nederst på tabellen. Der Brann har scoret åtte mål og stengt igjen bakover, har Start på sin side store problemer. Med kun fem scoringer, 15 baklengsmål og ikke en eneste trepoenger virker veien oppover på Tippeliga-stigen å være meget tøff.

En gigantisk Kristoffer Ajer-sjanse på overtid kunne sikret et viktig poeng, men Start kjemper i motbakke.

– Det er helt fryktelig. Jeg skal score der. Det er helt elendig, sier Ajer til TV 2.

– Brann er bedre enn oss. De vinner fortjent. Men når jeg får en sånn sjanse på slutten av kampen, så er det utrolig surt. Jeg skal selvfølgelig score.

Slik var kampen:
Den første omgangen på Brann Stadion ga ikke de i underkant av 10 000 tilskuerne mye å rope hurra for. Et skudd i stolpen fra Fredrik Haugen var omgangens største sjanse, sammen en annullert Daniel Braaten-scoring.

Start skapte null og niks, og tendensen var den samme i den andre omgangen. For Branns del utviklet ting seg langt bedre.

Først misbrukte Vadim Demidov og Bismar Acosta en gigantisk dobbelsjanse inne i Starts sekstenmeter, så sendte Skålevik bergenserne opp fra setene.

Haugen fosset oppover høyrekanten og slo inn til spissen fra Sotra. På lekkert vis fikk han tatt ned ballen og sendt i vei en knallhard avslutning. Tidligere Brann-keeper Håkon Opdal kunne ikke gjøre noe som helst med skuddet, som suste inn til 1-0 for Brann.

Starts krapetrekninger mot slutten av oppgjøret ga en gigantisk sjanse på overtid, men Piotr Leciejewski vartet opp med en beinparade på skuddet fra Espen Børufsen og Kristoffer Ajers returskudd var ikke godt nok. Dermed kunne rødtrøyene juble inn i den varme mai-natten med tre nye poeng mellom de sju fjell.