Godset-spissene senket Lillestrøm

Både Marcus Pedersen og Tommy Høiland tegnet seg på scoringslisten.

Strømsgodset-Lillestrøm 3-1

Lillestrøm maktet ikke å henge med Strømsgodsets finspill på Marienlyst. Vertene kunne juble for sesongens femte trepoenger etter 3-1-seier over kanarifuglene lørdag.

Spissene leverte
Bjørn Petter Ingebretsens gutter dominerte på eget kunstgress, og scoringer av Tokmac Nguen, Marcus Pedersen og Tommy Høiland ble avgjørende.

– Jeg har ikke fått den beste starten på karrieren i Godset, så det var godt å komme i gang igjen etter den første kampen, sa Høiland til TV 2 mens Godsetunionen sang navnet hans.

– Det er godt å se at jeg kan betale noe tilbake. Det jeg har prestert i Godset-drakten til nå er latterlig.

Høiland, som ikke har scoret siden sesongåpningen mot Brann, erstattet Pedersen drøyt ti minutter før slutt. Godsets nummer ti hadde da scoret et strålende mål, men var tydelig lysten på mer.

– Jeg ble irritert over å bli byttet ut. Jeg visste at det kom til å komme en sjanse til, men det var greit. Tommy avgjorde kampen, så det fortjener han, sier Pedersen.

Seieren fører Godset opp på delt andreplass á poeng med Molde og Odd før søndagens kamper. Rosenborg topper to poeng over trioen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Slik var kampen:
Strømsgodset sprudlet i det strålende solskinnet i Drammen. Vertene var fullstendig overlegne mot et Lillestrøm-lag som hadde nok med å løpe etter ballen på egen banehalvdel.

En liten halvsjanse før minuttet var spilt satte standarden. Sju minutter senere utnyttet Marcus Pedersen rot i LSK-forsvaret og satte fart mot mål, men en årvåken Arnold Origi var tidlig ute og hindret scoring. Alt handlet om Godset og ikke lenge etter måtte en fortvilet Tokmac Nguen konstatere at avslutningen fra kort hold gikk utenfor stolpen. Men midtveis ut i omgangen kunne 22-åringen juble.

Innlegget fra Øyvind Storflor fant Tokmac på bakerste stolpe. På sterkt og smart vis fikk Tokmac kontroll på ballen før han sendte den i mål til 1-0 i nærmeste hjørne.

Trener Runar Kristonsson og Lillestrøm var heldige som ikke hadde med seg flere baklengsmål inn i garderoben etter de første 45 minuttene.

– Vi må heve oss ti hakk. Vi har vært utrolig dårlige i første omgang og ikke vært med i kampen, konstaterte islendingen.

Og LSK-heving ble det. Bare to minutter etter hvilen tegnet Tippeligaens målkonge seg på scoringslisten. Det så riktig nok ut som et innlegg, men det brydde nok Fred Friday seg lite om. Avslutningen fra høyrekanten gikk i bue over Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Scoringen var Fridays åttende i ligaen

Men kanarifuglene fikk ikke sveve høyt så veldig lenge. 53 minutter var spilt da Lars Vilsviks innlegg fant en umarkert Marcus Pedersen inne i feltet. Spissen viste strålende avslutningsteknikk da han satte inn 2-1 til Godset.

Drøyt ti minutter før full tid takket Pedersen for seg og ble erstattet med Tommy Høiland. Det ga avkastning ikke lenge etter. Jonathan Parr, også innbytter lørdag, sendte Høiland gjennom et LSK-forsvar i oppløsning. Alene med Origi var rogalendingen iskald da han bredsidet inn 3-1.