Dinamo Bucurest-spiller Patrick Ekeng falt om på banen under kamp og døde senere på sykehuset.Foto: Digisport.ro
Dinamo Bucurest-spiller Patrick Ekeng falt om på banen under kamp og døde senere på sykehuset.Foto: Digisport.ro

Landslagsspiller døde etter kollaps på banen

Rumenske medier melder at Patrick Ekeng (26) ble erklært død halvannen time etter at han kollapset på fotballbanen under kamp.

Rumenske medier melder at kameruneren Patrick Ekeng (26) er død.

Livet hans stod ikke til å redde etter at han kollapset på banen for Dinamo Bucurest i kampen mot Viitorul i rumensk fotball fredag kveld.

Ekeng hadde bare vært på banen i sju minutter før han falt om uten å være involvert i en duell.

Han ble etter hvert fraktet til sykehus med ambulanse, mens spillere og trenere stod sjokkerte igjen. Etter en og en halv time meldte Digisport.ro og Radio Romania at spilleren var erklært død.

Spilte med Helstad og Strømstad i Le Mans

– Livreddende førstehjelp ble gjort i en halvannen time uten suksess, sier Dinamos lege Liviu Paltinean til rumenske journalister ifølge The Telegraph.

– Jeg kan ikke tro det. Det er et mareritt. For meg, for laget og for alle Dinamo-supportere. Det for mye, forteller Dinamos direktør og tidligere spiller Ionel Danciulescu ifølge The Telegraph.

I perioden 2009 til 2013 spilte Ekeng i Le Mans. Thorstein Helstad spilte også i klubben på samme tidspunkt som Ekeng, men nordmannen kom året før og forlot Le Mans i 2011. Også Fredrik Strømstad spilte i klubben fra 2008 kun avbrutt av et lån til Start før han forlot klubben i 2012.

– Det er tragisk, synd og leit. Det er skremmende at sånt kan skje, at livet er så skjørt. Å se dette skje med en jeg har spilt fotball med, er ingen god følelse. Det stikker i meg, forteller Helstad til Dagbladet.

– Jeg husker ham som en av ungguttene som ble hentet til Le Mans. Han var en snill, hyggelig og ambisiøs gutt. Han gjorde ikke så mye ut av seg, men trente hardt og ville bli bedre. Og han smilte mye, fortsetter den tidligere spissen til samme avis.

– Vi vil aldri glemme deg, vennen

Den 26 år gamle midtbanespilleren kom fra spanske Cordoba i januar-vinduet. I fjor debuterte han for det kamerunske landslaget.

– Jeg har ikke ord. Jeg kan fortsatt ikke tro det, skriver Ekengs tidligere Cordoba-lagkamerat Florin Andone på Twitter.

Også Cordobas offisielle Twitter-konto uttrykker sorg etter dødsfallet.

– Det finnes ingen ord for å uttrykke vår sorg etter dødsfallet på Patrick Ekeng. Vi sørger over tapet. Vi vil aldri glemme deg, vennen, skriver Cordoba på Twitter.

Dinamo skal etter planen møte Cluj i cupfinalen tirsdag, men ifølge Digisport skal det diskuteres om den kampen må utsettes. Ekeng scoret mål i semifinalen for Dinamo.

Rapporter fra Romania forteller at Ekeng ble fraktet til det nærliggende Floreasca-sykehuset, men at det ikke var førstehjelpsutstyr tilgjengelig verken på stadion eller i ambulansen. Flere hundre fans skal ha samlet seg utenfor sykehuset.

Vekker vonde følelser

Dinamo-kaptein Catalin Haldan kollapset på banen og døde i 2000 under en treningskamp. Ekengs bortgang vekker dermed sterke følelser for klubben og dens tilhengere.

For kamerunerne vekker det nok også følelsene tilbake til sommeren 2003. Da døde den daværende landslagsspilleren Marc-Vivien Foe på banen mens han representerte Kamerun i Confederations Cup mot Colombia.

Også Foe kollapset på banen uten at noen var nær ham. Legene prøvde desperat å redde livet til landslagsspilleren, men lyktes ikke. At en godt trent fotballspiller kunne plutselig falle om på banen sjokkerte en hel fotballverden.