Idol-Marius fikk dommerne til å måpe: – Ren maktdemonstrasjon

Se alle kveldens topp seks Idol-opptredener og hva dommerne mente om dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets seks mest populære Idol-deltakere sto på scenen fredag kveld, i håp om å komme enda et skritt nærmere den store finalen.

Hva dommerne Gunnar Greve Pettersen (33), Ina Wroldsen (31), Sandeep Singh (29) og Øyvind «Vinni» Sauvik (40) mente om deltakerne kan du lese nedenfor.

Deltakerne ble utfordret til å tolke låtene de skulle synge, og gjøre dem til sine egne.

– Ren maktdemonstrasjon

Førstemann ut var Marius Samuelsen (18) som sang «Running To The Sea» av Röyksopp feat. Susanne Sundfør.

Det førte til stående applaus fra Gunnar og Ina.

– Jeg ble kjent med et begrep da jeg var yngre: lekestua. Dette er en ren, kjær maktdemonstrasjon. Du nailet det så til de grader. Takk skal du ha, bedyret Gunnar.

– Jeg ble litt bekymret da jeg så du skulle synge denne, den er så enkel men samtidig vakker og genial. Men det er viktig å påpeke den kontrollen du har på stemmen din. Det er ikke snakk om at du vingler. Stemmebeherskelsen din er på et rottehøyt nivå, sa Ina begeistret.

– Det blir så mektig når du drar i gang. Du er som alltid helt amazing, sa Vinni.

– For en åpning. Det er det beste åpningsnummeret vi har hatt i livesendingene våre i år. Du er en stødig artist. Stem på Marius, sa Sandeep.

– En søt versjon

Victoria K. Andersen (16) sang «Only Girl (In The World)» av Rihanna, noe dommerne likte godt.

– Jeg synes dette var veldig fint. Jeg tenker kanskje at det var en intetsigende tolkning, samtidig ser jeg at du vokser, sa Ina.

– Jeg synes det var en søt versjon. Du virker ganske komfortabel, og det smitter over. Det var mer enn godkjent, sa Vinni.

– Du kler låta litt naken, og tilpasser den til stemmen din. Det blir litt flatt dramaturgisk, men bra gjennomført, sa Sandeep.

– Det ultimate comebacket

Marta Elise Klungsøyr (16) var neste deltaker ut, og hun fremførte sin tolkning av «Elastic Heart» av Sia.

Dommerne lot seg begeistre, men Ina Wroldsen etterlyste enda mer følelser i fremføringen.

– Kjære Marta. Veldig fint låtvalg. Du har en mer klassisk klang i stemmen din enn Sia. I dag har du bedre timing, og du har jobbet med feedbacken fra tidligere. Du har en nydelig, fin nerve i stemmen din. Vokalt sett var du veldig til stede i dag, sa Vinni.

– Du ser helt smashing ut. Du starter litt anspent, og har et par timingissues. Men det handler ofte om hvordan man lander det, og sluttpartiet var utrolig vakkert, sa Sandeep.

– For meg var dette det ultimate comebacket for din del. Jeg fikk tak på mer av hva du ville med fremføringen din. Det låt nydelig. Noe av det bedre jeg har hørt deg gjøre, sa Gunnar.

– Du kunne sunget en handleliste og det ville vært utrolig vakkert. Stemmemessig tror jeg du er nesten uslåelig. Men mitt problem er at jeg ikke tror på deg når du synger. Musikk handler om følelser, og å ta et grep om publikummet. Det er det eneste du har igjen, for min del. Jeg vet du har det, sa Ina.

– Du hentet deg godt inn igjen

Sigmund Ledaal (17) sang «Pillowtalk» av Zayn Malik, og dommerne mente han hadde valgt en vrien låt å synge.

Men Ina erklærte seg som fan.

– Du har blitt flinkere til å velge låter som passer stemmeregisteret ditt. I dag blir det litt for forsiktig, det er akkurat som om du er redd for at de i naborommet skal høre deg, sa Sandeep.

– En tolkning er avhengig av at man skal skjønne oversettelsen, men det gjorde jeg ikke. Det er et helhjertet forsøk, men du nådde ikke helt gjennom hos meg, sa Gunnar.

– Han kom litt skeivt ut fra start, og det kan skje en champion. Det er et vanskelig låtvalg, og den er vanskelig å løse. Jeg personlig synes du er en sånn artist som funker. Jeg er fan, sa Ina.

– Denne låta viser hvor krevende nymotens poplåter er nå. Det skal være lett og uanstrengt, samtidig som man skal vise vokalt spenn. Du skal ha enorm skryt for psyken din – du bommet i starten, men hentet deg inn igjen.

Norah gjorde Ina målløs

Norah Benatia (19) sang en jazzversjon av «Seven Nation Army» av White Stripes, noe Ina og Vinni ga henne stående applaus for.

Publikum belønnet henne med ellevil jubel.

– Jeg visste ikke at vi hadde besøk av Norah Fitzgerald. Jeg er litt målløs, sa Ina.

– Jeg var skeptisk til det låtvalget, men du har en evne til å gjøre det til ditt eget på det nydeligste viset. Du er skapt for å gjøre dette, du er helt rå, sa Vinni.

– Du har fått til noe umulig her. Låten har blitt maltraktert av fotballsupportere. Jeg digget den da den kom, men har etterhvert begynt å hate den. Men nå digger jeg den igjen, sa Sandeep.

– Du har tolket låter hver eneste fredag, så hvordan skulle du klare å overbevise oss i kveld med dén låten. Men wow. Stem på Norah, ropte Gunnar i begeistring.

– Dagens for min del

Siste topp-seks deltaker ut var Ola Reistad (17) som hadde valgt å synge en naken versjon av «Her kommer vinteren» av Jokke & Valentinerne.

Spesielt Gunnar lot seg rive med.

– Ola, på en og samme tid så var dette det snåleste og vakreste jeg har hørt på lang tid. Eneste antydning av vinter var frysningene jeg fikk. Ina så forelsket ut et lite øyeblikk, sa Gunnar, noe Ina kunne bekrefte.

– Det ser ut som du aldri har gjort noe annet, fortsatte Gunnar.

– Det å være 17 år og ta en slik låt og gjøre den så til de grader til sin egen... Det var vakkert, nært og intimt. Dagens for min del, sa Ina.

– Du har en glassklar klang, som om du har drukket oppvaskmiddel. Det ble for fint, det ble litt Postgirobygget. Jeg sier ikke at det var dårlig, men jeg har et veldig nært forhold til den låta, sa Vinni.

– Ola, du har en stemme som synger til øra og ryggraden. Det er frysninger, spesielt når du starter. Du har valgt en låt på morsmålet, og følelsene kommer så mye glattere frem, sa Sandeep.

Etter endt kveld var det Sigmund som måtte forlate konkurransen. Se det første intervjuet med ham her.