KOMMER TILBAKE PÅ SKJERMEN: Værsjef Eli Kari Gjengedal skal igjen guide oss gjennom været når TV 2s nye værstudio er i gang søndag kveld. Her er hun avbildet under TV 2s høstlansering i høst. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KOMMER TILBAKE PÅ SKJERMEN: Værsjef Eli Kari Gjengedal skal igjen guide oss gjennom været når TV 2s nye værstudio er i gang søndag kveld. Her er hun avbildet under TV 2s høstlansering i høst. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

TV 2-Eli Kari gjør comeback på skjermen

Den folkekjære værmelderen er tilbake i et splitter nytt virtuelt værstudio på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld tar TV 2 i bruk sitt splitter nye værstudio, og det blir helt ulikt fra de tradisjonelle værsendingene.

– Vi gleder oss veldig til å vise det vi har jobbet med det siste halvannet året. Studio er helt nytt, og helt virtuelt, ja, bortsett fra værpresentatørene, da, forteller TV 2s værsjef, Eli Kari Gjengedal (45).

Dermed vil alt annet enn værmelderne være helt digitalt, og det åpner opp for veldig mange muligheter.

Nytt innhold

Også innholdet i sendingen vil være annerledes, og Gjengedal varsler om store endringer. Du skal selvsagt fortsatt få informasjonen om morgendagens vær, men i tillegg vil TV 2s værmeldere forklare hvorfor været blir som det blir, og det åpnes opp for å ha gjester i værstudioet.

KLR FOR NYTT VÆR: Eli Kari Gjengedal. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLR FOR NYTT VÆR: Eli Kari Gjengedal. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Eksakt vær kan man fortsatt få på nett og app. Folks nye medievaner krever mer substans og innhold på lineære kanaler og Sumo. Vi kommer til å fokusere på forklaring av værfenomener, analyse av værprognoser og den gode historien, og for første gang skal vi ha gjester i studio, forteller Eli Kari.

Tilbake på skjermen!

Fast gjest blir meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad, som dermed tas ut av den daglige turnusen.

I tillegg er Eli Kari Gjengedal selv tilbake på TV-skjermen. Etter at hun ble værsjef i 2014, har hun vært mindre å se i sendingene. Nå vil hun selv være med på å lede de nye vær-sendingene, og det er hun som vil presentere den aller første sendingen, som kommer søndag kveld.

Det er Desta Marie Beeder og Maiken Fosen som blir de to faste presentatørene.