Mats Zuccarello Aasen under Norges trening i Ice Palace i Moskva.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
Mats Zuccarello Aasen under Norges trening i Ice Palace i Moskva. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix Foto: Sandberg, Fredrik

Zucca advarer: – Vi må ikke bli høye på pæra

Allerede i åpningskampen mot Danmark kan Norges kvartfinalehåp ryke.

Moskva (TV 2): De norske ishockeygutta VM-åpner med den kanskje viktigste kampen.

Med tap mot Danmark er kvartfinalehåpet fjernt, og det kan fort bli en kamp mot nedrykk.

– Hvis vi skal være å leke, og ikke bare tenke på nedrykk, så må vi vinne morgendagens kamp. Det tror jeg er alfa og omega, ellers blir det vanskelig. Da må vi slåss om å unngå sisteplassen. Så det er en viktig match rett på, og vi må være klare fra start, understreker landslagssjef Roy Johansen overfor TV 2 etter Norges trening fredag.

– Ryker dere mot Danmark så kan man glemme kvartfinale?

– Da blir det veldig vanskelig. Jeg skal ikke være så kategorisk å si at vi skal glemme kvartfinale, men da tror jeg det blir veldig veldig vanskelig, understreker landslagssjefen.

– Det er et hatoppgjør

Mats Zuccarello Aasen er med i sitt første VM siden 2010, og han er fullt klar over at de må være påskrudd i første kamp.

– Det blir godt å komme i gang nå, men det starter fra dag én. Så vi må være klare. Det blir spennende, sier Zuccarello til TV 2 etter fredagens trening.

Han understreker at det er noe ekstra med Danmark.

– Jeg syns alle kamper er veldig viktige. Det er klart at Danmark er jo et hatoppgjør også, så det er jo en kamp vi vil vinne. Men vi må ikke bli for høye på pæra heller, eller ikke synke for langt ned hvis det ikke går vår vei. Det er en lang turnering, og man må ha mye flyt og jobbe hardt. Men det er deilig å slå Danmark, det er helt klart det, sier han med et smil.

Landslagslege Ole Fosse bekrefter overfor TV 2 at alle spillerne skal være spilleklare til åpningskampen mot Danmark.

Danmark mangler flere spillere

Danmark mangler noen av deres beste toppspillere. Både målvakt Frederik Andersen (Anaheim Ducks) og Mikkel Bødker (Colorado Avalanche) har sagt nei til å spille fordi de er på utgående kontrakt i sine klubber, og skal inn i forhandlinger.

Frans Nielsen er fortsatt opptatt med NHL-spill for New York Islanders og Jokerits Peter Regin er skadet.

– Det er to jevne lag, men jeg tror målvaktene blir veldig viktige. Danmark har vel ikke med sin beste målvakt med nå, og jeg tror det blir en avgjørende faktor i kampen. Også håper jeg at vi er klare fra start, og at vi har litt flyt. Det er jo alltid viktig, understreker Johansen.

Norge har hatt et godt tak på danskene de siste årene, og vant treningskampene mot danskene i København i VM-oppkjøringen 3-0 og 4-3.

Men i VM i Tsjekkia i fjor gikk Johansens menn på et 1-4-tap etter å ha brukt opp kreftene i en sterk seier over Slovakia.

Tross flere småskader bekrefter landslagslege Ole Fosse overfor TV 2 fredag at alle de norske spillerne skal være tilgjengelige for spill mot Danmark lørdag.