Hjelp! Husker du hvordan man bruker denne?

Camilla fra TV 2-serien Alle tiders måltid har gjort tidsreisen til 70-tallet, men husker hun hvordan man bruker en skrivemaskin?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien Hille Pedersen lever livets glade dager i mandagens episode av Alle tiders måltid på TV 2.

Det gyldne tiår

I programmet skal familien leve og spise seg gjennom åtte tiår, og nå har de kommet til 70-tallet.

Ungene stortrives med pizza, og pappa Christian nyter yndlingsdesserten fra oppveksten – sviskekompott med melk.

På syttitallet preges landet av oppgjøret med 50- og 60-tallet. Stadig flere kvinner kommer seg ut i arbeidslivet og i gatene marsjerer nordmenn for likelønn og likestilling.

Camilla får seg jobb

Mamma Camilla som har stått på kjøkkenet fra 30- til 60-tallet, får i mandagens episode endelig lov til å prøve seg i arbeidslivet.

Men det finnes hverken PC eller iPad på arbeidsplassene i Norge på begynnelsen av 70-tallet, og den moderne tobarnsmoren innser at hun trenger et oppfriskningskurs når hun ser at det står en skrivemaskin på arbeidspulten hennes.

– Jeg kommer til å få sparken med en gang, erklærer hun litt småsvett i pannen.

Se video øverst

Selv om kvinnene på 70-tallet trengs i arbeidslivet, slipper de fortsatt ikke helt unna husmorrollen på hjemmebane – men livet som husmor er blitt mye enklere i tiåret, mye takket være stadig mer ferdigmat som gjør sitt inntog i de norske hjem.

Fra kål til papaya

Dessuten er dette tiåret for nye og spennende eksotiske grønnsaker og frukter på matmarkedet. Mens man tidligere bare fikk kjøpt gulrot, kålrabi og poteter i butikkene, må nordmenn på 70-tallet lære seg navn som avocado, papaya, mango og ikke minst paprika.

I mandagens episode av Alle tiders måltid får familien Hille Pedersen oppleve farge-TV, oljekrisen og pappa Christian forsøker desperat å overbevise barna om at sviskekompott egentlig er godt – men barna lar seg ikke lure så lett.

Alle tiders måltid – mandag 20.00 på TV 2