LIKER SEG DER HAN ER: Edvald Boasson Hagen blir i Dimension Data ut 2018-sesongen. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD.
LIKER SEG DER HAN ER: Edvald Boasson Hagen blir i Dimension Data ut 2018-sesongen. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD. Foto: Kenzo Tribouillard

Boasson Hagen har signert ny kontrakt

Blir værende i Team Dimension Data i to år.

Edvald Boasson Hagen har bestemt seg: han blir værende i Team Dimension Data i to år til.

Det bekrefter rudsbygdingens manager, Birger Hungerholdt, til TV 2 fredag.

– Edvald og nytt lag er i boks. Det ble klargjort for noen få timer siden. Han forlenger avtalen med Team Dimension Data med to år, forteller Hungerholdt.

– Ville vært interessant om Thor hadde kommet med noe

– Det er fint, det. Det er ikke så stor forskjell. Jeg kjenner godt hvordan laget er, og jeg trives veldig godt, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Hva gjorde at du valgte Dimension Data og ikke et annet lag?

– Jeg hadde ikke behov for å prøve noe nytt bare for å prøve noe nytt, så jeg så ikke noen vits i å bytte. Jeg får mange muligheter her, og laget blir stadig forsterket.

– Var det aktuelt med et annet lag, eller var du hele tiden innstilt på Dimension Data?

– Hvis det skulle ha kommet noe annet som virket veldig mye bedre, så var jeg interessert i det. Og hvis Thor skulle ha kommet med noe, ville det ha vært interessant, men da måtte jeg ha hørt noe mer, sier han.

– Han kommer til å tjene litt mer penger

Boasson Hagen kom til det afrikanske laget før fjorårssesongen, og har de siste 18 månedene blomstret igjen etter en noe skuffende avslutning på oppholdet i Team Sky.

Avtalen han hadde med Dimension Data gikk ut etter inneværende sesong, men denne avtalen er nå altså forlenget.

– Det er i utgangspunktet samme avtale - han har hatt en fin avtale. Han kommer til å tjene litt mer penger, men det er ikke det viktigste for oss. Det viktigste er at han trives veldig godt i laget. Han har gode lagkamerater, og de kommer til å forsterke laget ytterligere neste år. I tillegg har de orden på økonomien sin i de neste årene som Edvald har kontrakt, fortsetter Hungerholdt.