Sarpsborg 08 snudde kampen med kontroversiell scoring

FFK-spillerne stoppet tilsynelatende opp etter å ha hørt et fløytesignal før Sarpsborg 08s utligningsmål.

Fredrikstad - Sarpsborg 08 1-3:

Torsdag ble det et skikkelig drama da Sarpsborg 08 møtte lokalrival Fredrikstad til derby i Østfold i tredje runde av cupen.

Etter at Fredrikstad tok ledelsen ved Eirik Tønne, slo Sarpsborg 08 tilbake etter en kontroversiell scoring av Patrick Mortensen.

Like etter pause sendte Ole Heieren Hansen Sarpsborg 08 i føringen før Steffen Ernemann økte ledelsen. Det ble avansement og 3-1 seier til gjestene.

Se Sarpsborg 08s kontroversiell utligning og alle høydepunktene øverst i saken!

– Ikke fair

For det ble kontroverser i forkant Mortensens utligningsmål rett før pause. Før scoring kunne det høres et fløytesignal i det corneren ble slått inn. Signalet kom ikke fra dommeren, men fra en tilskuer på tribunen.

Flere spillere stoppet litt opp, noe Patrick Mortensen utnyttet og utlignet for Sarpsborg 08. I etterkant reagerte flere FFK-spillere, men dommeren godkjente naturlig nok scoringen.

FFK-spiller Martin Thømt Jensen mente at corneren burde ha vært tatt på nytt.

– Det som skjer er at de skal ta corner og i det han skal ta tilløpet så er det akkurat som en fløyte. Det er en dommer som blåser. Alle stopper opp og spillet går videre. Sarpsborg-spillerne stopper også. Så får de målet godkjent. Jeg mener at dommeren skal være stor nok til å ta corneren på nytt og at de ikke skal få et slikt mål. Det er ikke fair i mine øyne, sa FFK-spilleren til TV 2.

– De sier at det er en Fredrikstad-supporter, men jeg kan ikke se at det er en Fredrikstad-supporter som velger å gjøre det. Det blir vanskelig å si, fortsatte han.

Også FFK-trener Jan Halvor Halvorsen var irritert på situasjonen som fører til utligningsmålet.

– Det er helt idioti og det holdt på lenge. Det var forstyrrende for begge lag. Slik er det, forklarte en skuffet FFK-trener.

– Det er deilig

Målscorer Steffen Ernemann trakk på smilebåndet da han fikk høre at Thømt Jensen ville at corneren skulle bli tatt på nytt.

– Nå må han få litt luft til hjernen. De står og fløyter ned hele første omgang. Når vi har ballen står de å fløyter. Det er deres egen fans som gjør det. Så vil Thømt Jensen at corneren skal bli tatt igjen. Legg ham i respirator slik at han får puste, sier dansken til TV 2.

Sarpsborg 08-spilleren Ole Heieren Hansen mener at laget fikk en fordel av situasjonen.

– Det koker i Fredrikstad-leiren. Det er en Fredrikstad-supporter som prøver å ha det morsomt i det vi skal slå corneren. Han prøver å skremme oss litt, men det blir fordel oss. Det ble scoring. Det er deilig, oppsummerte Sarpsborg 08s Ole Heieren Hansen på vei inn til pause.

– Han blåser i en fløyte som gjør at dere blir forvirret?

– Ja, jeg tror det er mange som blir lurt der. Vi får scoringen og den blir godkjent. Slik blir det, fortsatte Sarpsborg 08-spilleren.

Trondsen utvist: – Tullete

Fredrikstad var gode i den første omgangen og tok fortjent ledelsen etter halvtimen spill. Eirik Tønne satte ballen i mål. En fin scoring.

Så ble det dramatikk. Sanel Kapidzic var nær ved å sende FFK opp i en 2-0 ledelse, men misbrukte sjansen. Så utlignet Mortensen, som nevnt, på kontroversielt vis.

Det skulle bli mer drama. Etter pause fikk Anders Trondsen det røde kortet av dommer Trygve Kjensli. Sarpsborg 08-spillerne kom for sent inn i en takling på FFKs Håvard Åsheim og gjestene ble redusert til ti mann.

– Og der kom det røde ja! Etter å ha sett reprisen er det liten tvil om at det er korrekt. Bra dømt. Tullete av Trondsen, tvitret TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Like etterpå sendte Ole Heieren Hansen Sarpsborg 08 i ledelsen med en flott scoring. Forsvarsspilleren utnyttet en keepertabbe. 08-spilleren fikk ballen servert på et sølvfat av keeper og satte ballen enkelt i mål.

13 minutter senere fikk gjestene straffe etter at Tønne felte Tokstad innenfor sekstenmeteren. En korrekt avgjørelse. Steffen Ernemann var sikker fra straffemerket.