VANT: Ståle Solbakken vant den danske cupen torsdag ettermiddag. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
VANT: Ståle Solbakken vant den danske cupen torsdag ettermiddag. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix Foto: Jens Nørgaard Larsen

Solbakken dansk cupmester etter nydelig volley-scoring

Ståle Solbakken tok sin andre strake tittel i den danske cupen.

Ståle Solbakken ledet mandag ettermiddag sitt FCK i den danske cupfinalen mot AGF.

I utgangspunktet skulle det bli en enkel affære for klubben fra den danske hovedstaden i Parken. AGF ligger nest sist i den danske ligaen.

Solbakken-jubel

AGF maktet å bite godt fra seg og det ble en tett og jevnt kamp, men nordmannen kunne til slutt juble for den andre strake tittel i den danske cupen.

De regjerende mesterne vant 2-1 etter scoringer av Nicolai Jørgensen og William Kvist. Morten «Duncan» Rasmussen scoret målet for AGF.

Tittelen var Solbakkens tredje cuptittel og totalt har FCK-treneren vunnet ni titler med klubben. Snart kan nordmannen innkassere tittel nummer ti. København-klubben topper serien seks runder før slutt og har syv poeng ned til SønderjyskE.

– Det smaker helt fantastisk. I og med at jeg tror vi har tatt rekorden for antall bruk av spillere og alle har deltatt på veien til denne pokalen. Alle kan føle seg delaktig, sa Solbakken til TV 2 etter kampslutt.

Han mener laget slet i perioder, men at han faktisk forutså at Kvist kunne score. Det sa nemlig treneren på spillermøtet før kampen.

– Førsteomgangen var rotete. Mange skader også, mange stopp i spillet, mange dueller og andre baller. AGF fikk kampen litt der de ville. Så gjorde vi en stor feil i fireren og Sanka gjør en sjelden feil. Så blir det 1-1 og de får psykologien på sin side, men i andreomgang blir det mer plass. Da synes jeg vi kontrollerer spillet i lange perioder.

Den norske backen Tom Høgli satt på benken for FCK gjennom hele kampen.

Nydelig volley-scoring og vakker hælflikk

Det ble en kjempestart for Solbakkens menn. Nicolai Jørgensen hælflikket FCK i ledelsen rett foran bortefansen. En nydelig scoring.

Men AGF slo tilbake og Morten «Duncan» Rasmussen utlignet noe heldig rett før pause. FCKs keeper Thomas Kaminski hadde uflaks da han skulle reddet skuddet og ballen gikk via keeper og i en bue inn i mål.

Det skulle uansett bli jubel for Ståle Solbakken. I det 77. minutt trodde AGF at fikk ballen klarert etter innlegg, men William Kvist plukket opp ballen og dundret til på volley. Ballen suste i mål bak en sjanseløs keeper.

Den vakre scoringen sørget for at FCK ble mester.