Leicester-sjef avslører: – Vardy drakk sprit hver dag og kom full på trening

Jamie Vardy brukte store deler av lønnen på alkohol og uteliv etter at angriperen ble kjøpt av Leicester City i 2012.

Se Leicester – Everton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30

Jamie Vardy har denne sesongen tatt Premier League med storm og bidratt til at Leicester tidligere denne uken sikret klubbens første Premier League-tittel noensinne.

29-åringen er Leicesters toppscorer med 22 fulltreffere i Premier League denne sesongen.

Tidligere denne sesongen slo Vardy Ruud van Nistlerooy scoringsrekke etter å ha scoret i elleve kamper på rad.

Men nå røper Leicesters visedirektør Aiyawatt Srivaddhanaprabha at Jamie Vardys karriere på King Power Stadium kunne blitt en gedigen fiasko.

I et intervju med Day magazine i Thailand, som er gjengitt av The Mirror, avslører Leicester-sjefen at Vardy drakk alkohol nesten hver dag etter overgangen til Leicester fra Fleetwood for overgangssummen ti millioner kroner i 2012.

– Vardy drakk sprit hver dag
Srivaddhanaprabha bekrefter at angriperen ved flere anledninger møtte opp beruset på trening.

– Han kom rett fra en mindre liga til Championship, og det førte til at han drakk sprit hver dag. Vi hadde ingen anelse om hva vi skulle gjøre, sier Srivaddhanaprabha, ifølge The Daily Mirror.

Ifølge Leicester-ledelsen var en av årsakene til Vardys heftige drikking at angriperen ikke maktet å håndtere livet som profesjonell fotballspiller og den massive lønnsøkningen som fulgte med.

– Jeg fikk ikke beskjed om Vardys drikking frem til noen fortalte meg at han hadde møtt opp på trening mens han fremdeles var full, røper Srivaddhanaprabha.

Vurderte å terminere kontrakten
Leicester var så bekymret for Vardys livsstil at de vurderte å avslutte kontrakten med spisskometen.

– Jeg gikk selv for å snakke med Vardy, og spurte om han ønsket å avslutte karrieren sin på denne måten. Ønsker du å fortsette å leve slik? Vi vil la kontrakten gå ut, og deretter frigi deg, var beskjeden jeg ga ham, konstaterer Leicester-sjefen.

Srivaddhanaprabha forteller at Vardys svar fikk ham til å reagere.

– Vardy fortalte meg at han ikke visste hvordan han skulle håndtere dette livet. Han hadde aldri tjent så mye penger før. Så jeg spurte ham: «Hva er din drøm»? «Hvordan ønsker du at ditt liv skal være?» Bare tenkt nøye gjennom hva du ønsker å gjøre for klubben. Jeg investerte i deg, da må du gi noe tilbake, sier Leicester-eieren.

– Han er en helt annen person nå
Ordene fra Leicester-lederen fikk Vardy til å ta grep. Han kuttet ut alkoholen og de hyppige byturene, og begynte å trene.

– Etter vår samtale sluttet Jamie å drikke, og begynte å jobbe knallhardt på trening. Fysisk var han ikke i nærheten av å være så god som nå. Vi visste at Vardy var rask, men hadde ikke peiling på at han kunne bli så god som han er nå. Han tilpasset seg og jobbet med den fysiske biten, og ble en helt ny person. Og det passet oss veldig godt, sier en meget fornøyd Srivaddhanaprabha.

Etter to kampers karantene, er det ventet at Jamie Vardy er tilbake i Leicesters startoppstilling i lørdagens oppgjør mot Everton. Da blir det full gulljubel på King Power Stadium.