ULOVLIG: Han er sønn av artistens lege. Nå kan han bli tiltalt etter å ha ringt 911. FOTO: Scanpix/recoverywithoutwalls
ULOVLIG: Han er sønn av artistens lege. Nå kan han bli tiltalt etter å ha ringt 911. FOTO: Scanpix/recoverywithoutwalls

Mannen som ringte 911 da Prince døde, kan bli straffet

Mannen som prøvde å hjelpe Prince kan bli tiltalt etter å ha ringt nødtelefonen 911.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen før musikeren Prince døde fikk han fløyet inn medisin mot avhengighetsskapende legemidler fra en avrusingsklinikk i California.

Medisinen ble skrevet ut av en lege som ikke hadde lisens i Minnesota, hvor Prince døde.

Det var en av artistens ansatte som ringte legen Howard Kornfeld i California og desperat ba om hjelp til artistens avhengighet av sterke smertestillende medisiner.

Sendte sønnen på flyet

Kornfeld, som er hovedlegen ved klinikken, sendte sønnen sin, Andrew Kornfeld, på et fly til Minnesota med en liten mengde av legemiddelet Buprenorfin i bagasjen, bekrefter Kornfelds advokat, William Mauzy.

Men Kornfeld har ikke lisens for å praktisere som lege i Minnesota, noe sønnen hans, som er medisinstudent, heller ikke har. Det var for øvrig Andrew Kornfeld som fant Prince livløs og ringte 911.

– Jeg regner med at det ble gjort på denne måten for å bevare anonymiteten til Prince, men det er ingen unnskyldning. Dette var en uetisk måte å gjøre det på, og medisinen er lett tilgjengelig i Minnesota, sier legen Mark Willenbring ved Alltyr-klinikken i St. Paul i Minnesota.

Buprenorfin er et legemiddel som brukes blant annet i Slegemiddelassistert rehabilitering av rusavhengige, og er i Norge kanskje mest kjent under preparatnavnet Subutex.

Kan bli tiltalt

Nå viser det seg at Andrew Kornfeld som endte opp med å ringe nødsamtalen til 911, kan bli tiltalt for å ha hjulpet Prince.

Kornfelds advokat hevder at klienten er beskyttet fra å bli rettsforfulgt siden han kan hevde at han bare opptrådte som en god samaritan.

Problemet er bare at ifølge loven, så har ikke personen som ringer 911 immunitet om vedkommende kunne forvente å få betalt på noen som helst måte av den som er i nød.

Siden Kornfeld reiste fra California til Prince i Minnesota, som en utsendt fra en rehabiliteringsklinikk, er det veldig sannsynlig at Prince skulle betale for dette. Derfor vil ikke Kornfeld kunne hevde sin uskyld på denne måten, ifølge TMZ.

NTB/TV 2