Real Madrid videre til helspansk Champions League-finale

Atlético Madrid møter byrival Real Madrid i Champions League-finalen.

Real Madrid 1-0 Manchester City

Real Madrid var hakket hvassere enn sine lyseblå motstandere fra Manchester og er dermed klare for en ny Champions League-finale.

28. mai venter en reprise av 2014-finalen. Den gangen slo Real Madrid byrivalene Atlético Madrid 4-1 etter ekstraomganger. Årets finale spilles på San Siro i Milano.

Tett og nervøst

Til tross for et overveldende antall stjernespillere, ble de to kampene aldri preget av særlig pent spill. Det plager ikke Real Madrid-stjernene i særlig stor grad.

– Vi klarte å stå samlet og håndtere presset. Vi har slått ut en enorm klubb, sier Sergio Ramos etter kampen.

– Vi visste det kom til å bli et tøft dobbeltoppgjør mot et meget sterkt Manchester City. Uansett hvordan det skjedde og hvordan det så ut, så kom vi oss til finale. Og det er vi veldig godt fornøyde med. Vi vet det blir en tøff finale, men vi vet også at vi spilte godt sist vi møtte Atlético Madrid, sier Gareth Bale i et intervju vist på Viasat Fotball.

Joe Hart var Manchester Citys beste spiller i det første oppgjøret. Sannsynligvis var han også lagets beste spiller i returoppgjøret.

– Jeg synes ikke vi fortjente å tape. De skapte ikke mye, og det er frustrerende at vi taper. Samtidig klarte ikke vi å sette Keylor Navas på noen store prøver, sier han i et intervju vist på Viasat Fotball.

Selvmål av Fernando

Med 0-0 i første oppgjør var alt åpent før returoppgjøret i Madrid.

Manchester City fikk verst tenkelige start da kaptein Vincent Kompany måtte forlate banen med skade etter ti minutter.

Enda verre ble det da Gareth Bale ti minutter senere banket ballen i lengste kryss via beinet til Fernando.

Reprisen viste at ballen ikke hadde gått på mål uten City-spillerens berøring, og dermed blir målet bokført som selvmål.

Stolpetreff begge veier

Fernandinho fikk en stor mulighet til å skaffe Manchester City et verdifullt bortemål like før pause, men avslutningen traff stolperoten og gikk ut kortlinjen. Med 45 minutter igjen av semifinalen trengte dermed Manchester City et mål for å holde liv i finaledrømmen.

Det var imidlertid Real Madrid som var nærmest sitt andre mål for kvelden. Gareth Bale kunne punktert kampen midtveis i andre omgang, men headingen traff tverrliggeren. I opphetede sluttminutter kunne Lucas Vázquez blitt utvist for en stygg stempling på Raheem Sterling, men Real Madrid-spilleren fikk bare gult kort.

Sergio Agüero var nærmest å sende Manchester City videre helt på slutten, men langskuddet landet oppå nettaket. Dermed er det klart for historiens tredje helspanske finale - med Real Madrid igjen blant finalelagene.