HEDRET: Patrick Thoresen ble kåret til både årets forward og årets mest verdifulle spiller. Foto: shl.se
HEDRET: Patrick Thoresen ble kåret til både årets forward og årets mest verdifulle spiller. Foto: shl.se

Thoresen kåret til årets spiller i Sverige

– Dette er en stor ære for meg, sier Thoresen til TV 2.

Patrick Thoresen kom til SHL før 2015/2016-sesongen og kan se tilbake på en meget solid sesong for Djurgården.

32-åringen noterte seg for 48 poeng på 49 kamper for Stockholms-klubben i grunnspillet og havnet dermed på andreplass i poengligaen. I sluttspillet noterte han seg for ni poeng på åtte kamper, før Djurgården røk ut i kvartfinalene mot Frölunda.

Onsdag ble han kåret til SHLs mest verdifulle spiller i sesongen som gikk, i tillegg til å få prisen som årets forward.

– En stor ære

Thoresen legger ikke skjul på at han er stolt over utmerkelsene.

– Det er en stor ære. Det er lagkapteiner, trenere og de store mediene som har stemt meg frem. Da er dette naturligvis noe jeg setter stor pris på og holder veldig høyt, sier han til TV 2.

32-åringen er også godt fornøyd med sine egne prestasjoner, selv om det kanskje åpnet litt tregt.

– Det var mye opp og ned i starten ettersom jeg var på vei tilbake fra en skade. Det visste også Djurgården da jeg kom dit. Da jeg ble skadefri gikk imidlertid ting mer av seg selv.

Skuffelsen er at klubben ikke klarte å ta seg lenger enn til kvartfinale, der det ble tap mot Frölunda.

– Jeg kunne ønske vi fikk mer ut av laget. Samtidig møtte vi et mesterskapslag som til slutt stod igjen som vinnere. De var også det beste laget i kvartfinalene mot oss, erkjenner han.

Ferdig i Sverige

Til tross for å ha preget svensk hockey denne sesongen, er oppholdet nå over.

– Jeg har en familie som skal hjem til Norge, uttalte han til Aftonbladet i slutten av mars, og bekreftet dermed at han hadde benyttet seg av opsjonen om å terminere kontrakten et år før planlagt.

Som TV 2 har skrevet tidligere jobbes det for å få til en retur til Norge og Storhamar, men bare for starten av sesongen. Thoresen føler nemlig at han har mer å gi på et enda høyere nivå.

– Ingenting er klart ennå. Det har vært et alternativ å dra hjem igjen til Norge, ettersom familien skal hjem, men akkurat nå prøver jeg å finne en utenlandsk klubb som er åpen for denne løsningen. Jeg vil spille utenlands i alle fall et år til. Jeg ønsker å være en del av et vinnerlag som kjemper om viktige titler, sier han til TV 2.

Kombinasjonen av å starte sesongen i Storhamar og deretter dra videre til en storklubb kan imidlertid være vanskelig å få til. Det er også Thoresen innstilt på.

– For meg hadde en slik løsning vært det optimale, men jeg er også forberedt på å måtte finne en annen løsning. Hvis det blir slik at jeg kan starte sesongen i Storhamar, så er det fantastisk, men uansett håper jeg at det blir avklart innen kort tid. Å være borte fra familien i en hel sesong krever mye. Jeg må være mentalt innstilt på det, og da er det viktig at jeg får god tid på meg, sier han.