– Utelukker ikke at van Gaal blir «sparket» oppover

Fotballkonsulent Tor-Kristan Karlsen tror ikke Manchester United fortsetter med en trener på oppsigelse.

Se Norwich – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 13.45

Manchester United er klar for FA-cupfinalen på Wembley, men har slitt med å sikre seg en topp fire-plassering i Premier League denne sesongen.

Manager Louis van Gaal har måttet tåle kritikk gjennom hele sesongen, både på grunn av sviktende resultater i ligaen og for sin defensive og pasningsorienterte spillestil.

– Må ta en avgjørelse
Fotballkonsulent Tor-Kristian Karlsen tror det blir endringer i hovedtrenerstolen på Old Trafford ved sesongslutt.

– En slags beslutning må tas på Old Traffird fordi Louis van Gaal kun har ett år igjen av kontrakten. Jeg tror ikke det vil være heldig for Manchester United å beholde en manager på utgående kontrakt neste sesong. Historien viser at det aldri har vært heldig å ha en trener på oppsigelse, oppsummerer Tor-Kristian Karlsen til TV 2 Sporten.

Han spår imidlertid ikke at van Gaal forsvinner ut dørene i Manchester United.

– Den eneste løsningen jeg ser for meg er derfor at Louis van Gaal blir «sparket» oppover, og får en mer tilbaketrukken rolle mens Ryan Giggs blir hovedmanager, forteller Karlsen til TV 2 Sporten, før han utdyper:

– Med å bli «sparket» oppover kan van Gaal få en rolle som rådgiver for Giggs neste sesong. Så vil ledelsen bruke det siste året for å se om Ryan Giggs har det som skal til for å bli en permanent manager fra og med neste sommer igjen, mener fotballeksperten.

– Situasjonen rundt Mourinho er uavklart
Den London-baserte fotballkonsulenten spekulerer i at van Gaal kan få en rolle som sportsdirektør eller teknisk direktør neste sesong.

– For jeg kan ikke se at van Gaal fortsetter som enerådende sjef i sitt siste kontraktsår, sier Karlsen.

De siste månedene har engelske medier heftig spekulert i om José Mourinho kommer inn som hovedtrener i Manchester United.

– Det er helt åpenbart at José Mourinho vil ha den stillingen, for han har brukt mye tid på å spille seg inn i den rollen. Men uten at jeg kjenner til alle forutsetningene, så virker det for meg som om Mourinho ikke helt har lyktes med det. Situasjonen rundt Manchester United og Mourinhos kandidatur er fremdeles uavklart, påpeker Karlsen, og avviser samtidig at en trener som Atletico Madrids Diego Simeone eller Tottenhams Mauricio Pochettino kan være aktuelle.

– Simeone fortsetter nok i Atletico Madrid, og Pochettino vil fortsette sitt prosjekt i Tottenham, slår han nærmest bombastisk fast.

– Må rydde opp i den sportslige strukturen
Karlsen, som i sin tid ansatte Claudio Ranieri da han var sportsdirektør i Monaco, mener at Manchester United-ledelsen må rydde opp i den sportslige strukturen.

– Manchester United har mye å rydde opp i, selv om klubben fremdeles er en av de mest attraktive å trene. Det ser ut som om de tviholder på den gamle sportslige strukturen der en manager styrer alt, konkluderer han, og legger til:

– Det ser ut som United fortsatt leter etter den nye Ferguson som smertefritt kan overta rollen som manager. Men forutsetningene er annerledes enn da Ferguson styrte. Jeg mener at de kunne ansatt en sportsdirektør eller en teknisk direktør som kan avlaste treneren og styret på den sportslige biten, sier Karlsen.

Manchester United møter nedrykkstruede Norwich på Carrow Road lørdag kl. 13.45. Kampen sendes direkte på TV 2 SPORT Premium og TV 2 Sumo.