Fire politiansatte kjøpte dop av Norges største dopingnettverk

To ansatte i politiet er suspendert for å ha kjøpt og brukt ulovlige dopingmidler.

TV 2 fortalte tirsdag kveld om opprullingen av ligaen som den siste tiden har stått for brorparten av salg og distribusjon av dopingmidler i Norge.

Nå kan TV 2 fortelle at til sammen fire ansatte i politiet, minst to av dem ansatt i aktiv tjeneste som politibetjenter, har kommet i politiets søkelys under opprullingen av ligaen.

Minst to av de fire har handlet dopingmidler på en kryptert nettside som brukes av ligaen for å formidle dopingmidlene.

Politikilder betegner den ene av dem, en ansatt i Oslo politidistrikt, som storkunde.

Dette får TV 2 bekreftet av politikilder som kjenner til etterforskningen i den samordnede aksjonen som går under navnet «Operasjon Stormfall».

To av de fire, skal etter det TV 2 erfarer nå være suspendert.

Henlagt dopingsak i fjor

Den ene av dem er den samme politimannen som under politi-NM i styrke i fjor vår nektet å avgi dopingprøve under mesterskapet. Politimannen ble tatt ut av aktiv gatetjeneste i Oslo politidistrikt etter å ha forklart at han trodde han hadde tatt medikamenter som var ulovlige.

Da TV 2 ba om intervju med hans overordnede etter noen måneder, ble han satt til kontorarbeid, mens et annet politikammer etterforsket saken.

Den ble etter hvert henlagt på bevisets stilling.

Nå er altså denne polititjenestemannen og tre andre ansatte i politiet i søkelyset for å ha tilknytning til salgsnettverket som ble avslørt i det politiet kaller «Operasjon Stormfall».

– Vi kan bekrefte at en tjenestemann fra Oslo politidistrikt er suspendert. En annen er sjekket ut av saken. Utover det har vi ingen kommentar, sier pressesjef i Oslopolitiet, Unni Grøndahl, i en SMS til TV 2.

En kjerne på fem personer har på svært organisert vis annonsert for et vidt spekter av dopingmidler, som de så har solgt ved hjelp av lukkede nettsider og krypterte epost.

Har du tips om denne saken?

Vet du noe om dopingligaen?

TV 2 var med da politiet i Buskerud slo til mot et treningssenter i Hokksund. Reportasjen fra razzian kan du se øverst i denne artikkelen.

Funnet i kundelister fra ligaen

11 personer ble siktet for bruk og/eller kjøp av dopingpreparater, og politiet beslagla betydelige mengder doping på to hjemmeadresser i distriktet.

I etterforskningen har politiet fått tilgang til en omfattende kundeliste, som viser hvem som har bestilt preparater gjennom dopingnettverket.

– Det dreier seg om mange hundre navn, forteller lensmann i Øvre Eiker, Stig Grønneberg, til TV 2.

Det er trolig i disse kundelistene at de politiansatte mistenkte har blitt kjent for etterforskerne.

Øvre Eiker lensmannskontor var sentral da norgeshistoriens største dopingbeslag ble gjort i desember i år.

Tre personer ble pågrepet og satt varetektsfengslet i flere uker mens etterforskningen vokste i omfang til å gjelde en rekke politidistrikter.

Dopingpreparater verdsatt til 29 millioner kroner ble funnet i et lokale som har fungert som hovedlager for ligaen, som har forgreininger til blant annet Hordaland og flere andre politidistrikt.