Herlig 17. mai-kake som du lager allerede nå

Er du klar for en stressfri festdag? Nøtteparfait kan lages nå og ligge i fryseren frem til 17. mai! Og selvfølgelig har Wenche tenkt på dere med nøtteallergi og laget en variant med kokosbunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nøtteparfait

(”Iskake” med nøttebunn)

Til 6-8 personer

Parfait kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseboks. Ta ut av fryser og la den stå i kjøleskapet i 20-30 min før den servers. Oppskriften passer til en springform /rundform 22/24 cm.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 200 g malte hasselnøtter/mandler/valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker evt fra 1 vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Nøttebunn

Skill eggene. Stivpisk hvitene med 150 g av sukkeret. Vend inn de malte nøttene. Fyll halvparten av nøttemarengsen i en smurt form 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir.

Stek ved 230 oC i ca 10 min til bunnen er lys gyllen og myk.

Parfait (is):

Visp eggeplommene med resten av sukkeret (100 g) og sukker /vaniljestangen (del i to på langs og skrap ut frøene). Visp til en luftig og kremaktig eggedosis. Visp kremen myk og bland med eggedosisen. Vend dette forsiktig inn i resten av nøttemarengsen. Hell massen over den avkjølte nøttebunnen og frys.

Server med frisk frukt /bær og evt en bærsaus.

STRESSFRI 17. MAI: Wenche har kaken som kan lages klar lenge før festdagen! Foto: TV 2
STRESSFRI 17. MAI: Wenche har kaken som kan lages klar lenge før festdagen! Foto: TV 2

For de som ikke tåler nøtter, lag en kokosparfait

Kokosparfait med sjokolade

Dette trenger du:

Kokosbunn:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 ts maisennamel
  • 2 1/2 dl kokos

Iskrem:

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • Ev ½ plate hakket mørk sjokolade

Slik gjør du:

Visp eggehviter og sitron til en stiv marengs. Tilsett sukker i 2-3 omganger under vispingen. Vend inn maisennamel og kokos. Hell halvparten av kokosmarengsen i en smurt form 22 cm. (Dekk bunnen av formen med bakepapir.)

Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 oC i ca 20 min. Avkjøl.

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremen myk og vend inn i eggedosisen. Vend tilslutt inn resten av kokosmarengsen. Fordel over den avkjølte kokosbunnen og frys.