Herlig 17. mai-kake som du lager allerede nå

Er du klar for en stressfri festdag? Nøtteparfait kan lages nå og ligge i fryseren frem til 17. mai! Og selvfølgelig har Wenche tenkt på dere med nøtteallergi og laget en variant med kokosbunn.

Nøtteparfait

(”Iskake” med nøttebunn)

Til 6-8 personer

Parfait kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseboks. Ta ut av fryser og la den stå i kjøleskapet i 20-30 min før den servers. Oppskriften passer til en springform /rundform 22/24 cm.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 200 g malte hasselnøtter/mandler/valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker evt fra 1 vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

Nøttebunn

Skill eggene. Stivpisk hvitene med 150 g av sukkeret. Vend inn de malte nøttene. Fyll halvparten av nøttemarengsen i en smurt form 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir.

Stek ved 230 oC i ca 10 min til bunnen er lys gyllen og myk.

Parfait (is):

Visp eggeplommene med resten av sukkeret (100 g) og sukker /vaniljestangen (del i to på langs og skrap ut frøene). Visp til en luftig og kremaktig eggedosis. Visp kremen myk og bland med eggedosisen. Vend dette forsiktig inn i resten av nøttemarengsen. Hell massen over den avkjølte nøttebunnen og frys.

Server med frisk frukt /bær og evt en bærsaus.

STRESSFRI 17. MAI: Wenche har kaken som kan lages klar lenge før festdagen! Foto: TV 2
STRESSFRI 17. MAI: Wenche har kaken som kan lages klar lenge før festdagen! Foto: TV 2

For de som ikke tåler nøtter, lag en kokosparfait

Kokosparfait med sjokolade

Dette trenger du:

Kokosbunn:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 ts maisennamel
  • 2 1/2 dl kokos

Iskrem:

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • Ev ½ plate hakket mørk sjokolade

Slik gjør du:

Visp eggehviter og sitron til en stiv marengs. Tilsett sukker i 2-3 omganger under vispingen. Vend inn maisennamel og kokos. Hell halvparten av kokosmarengsen i en smurt form 22 cm. (Dekk bunnen av formen med bakepapir.)

Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 oC i ca 20 min. Avkjøl.

Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Visp kremen myk og vend inn i eggedosisen. Vend tilslutt inn resten av kokosmarengsen. Fordel over den avkjølte kokosbunnen og frys.