Dobbel straffebom da geniet Simeone tok Atlético til nok en Mesterliga-finale

Guardiolas spanske hodepine vil ingen ende ta.

Atlético Madrid er klar for sin andre Mesterliga-finale på tre år da de beseiret Bayern München på bortemål etter 2-2 sammenlagt i tirsdagens semifinale.

Bayern vant det høydramatiske returoppgjøret, som blant annet inneholdt to straffebom, 2-1, men det holdt ikke for Pep Guardiolas menn.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

En scoring av Antoine Griezmann sikret Diego Simeones mannskap det avgjørende bortemålet da han satte inn 1-1 like etter pause.

– Vi er selvsagt fornøyde med å ta oss videre, men det var en veldig tøff kamp mot en veldig god motstander, sa Griezmann etter kampslutt.

– Vi visste at vi mest sannsynlig måtte ha et mål, og det fikk vi. Alt i alt var det det beste laget som gikk videre, konstanterte målscoreren.

Det betyr at Guardiola nok en gang har mislyktes i forsøket på å ta Bayern tilbake til toppen av Europa.

– Jeg er skuffet. Vi var det beste laget i dag, men klarte dessverre ikke å ta oss videre. Vi gjør en feil som vi blir straffet for, men jeg synes ikke de fortjener å gå videre på bakgrunn av denne kampen, sa en slagen Jérôme Boateng.

Simeones festning holdt stand

Premissene før oppgjøret var enkle.

Med Saúl Ñíguez drømmescoring forrige uke hadde Atlético ett mål å gå på før de gjestet mektige Allianz Arena og Bayern Münchens stjernemaskineri.

Diego Simeone har blitt gjenstand for både ros og kritikk for sin defensive tilnærming til slike oppgjør, men at gjestene fra den spanske hovedstaden fulgte sin vante kampplan var ikke annet enn å forvente.

Det åpnet for en enorm tysk dominans med et hjemmelag som umiddelbart gikk i strupen på gjestene fra sør.

I oppgjøret på Vicente Calderón vraket Pep Guardiola både Thomas Müller og Franck Ribéry, men tilbake i Tyskland var begge igjen å finne i Bayerns startoppstilling.

Müller har sammen med Robert Lewandowski stått for 70 scoringer denne sesongen, og det var nettopp disse to som fant hverandre da hjemmelaget fikk sin første mulighet.

En lang ball i det 20. minutt fant Müller fri i boksen, som uselvisk serverte rekkekamerat Lewandowski, men en årvåken Jan Oblak var tidlig ute og parerte polakkens avslutning.

Like etter var Bayern-spissen frempå igjen, men nok en gang ble oppgaven med å overliste Atléticos sisteskanse for stor.

Bayern fortsatte å kjøre på mot vertene fra den spanske hovedstaden, men slet med å omsette overtaket i scoring.

Blytunge minutter for Giménez

Etter drøye halvtimen fikk hjemmelaget frispark like utenfor sekstenmeteren.

Alonso fikk sjansen, og viste seg oppgaven verdig. Spanjolens frispark var ingen perle, men da ballen traff innsiden av foten til en José Giménez som ikke klarte å stå stille i Atlético-muren, var Oblak sjanseløs og lagene var like langt.

Minutter senere bestemte en oppkavet og frustrert Giménez seg for å gjøre gjestenes oppgave enda vanskeligere da han rev ned Javi Martínez i egen sekstenmeter til et soleklart straffespark.

Müller fikk sjansen fra ellevemeteren, men nok en gang gikk Oblak seirende ut av duellen med en av Bayerns dødelige angrepsspillere.

Atlético fortsatte å barrikadere seg innenfor egen sekstenmeter, i påvente av den ene muligheten som kunne sikre et livsviktig bortemål.

– Mot et superlag som Bayern München, er det ikke alltid lett å spille slik en ønsker, forklarte Fernando Torres.

Iskald Griezmann

Og knappe ti minutter etter pause skulle Torres og co. få akkurat det de var ute etter. En klarering fant Griezmann midt på banen. Franskmannen headet ned til spissmakker Torres, som igjen fant kameraten på et perfekt timet bakromsløp.

Alene med Neuer gjorde Griezmann ingen feil og Simeone kunne i kjent stil kaste alle hemninger da 25-åringen satte inn sitt 29. mål denne sesongen.

Bayern som nå måtte ha ytterligere to scoringer slo tilbake da Lewandowski satte ballen i nettet med en heading fra kloss hold.

Straffebom uten konsekvenser

Fem minutter før full tid fikk gjestene straffe da Fernando Torres ble tatt på vei inn i Bayerns sekstenmeter. Den tidligere Liverpool- og Chelsea-spilleren kunne sette den berømte spikeren i kisten for bortelaget, men serverte nærmest en identisk straffe som den Müller serverte i førsteomgang.

Neuers strafferedning klarte imidlertid ikke å gi hjemmelaget nok energi til å score det avgjørende målet, og hjemmefansen måtte slukøret konstantere at Atlético Madrid tar seg til sin andre Mesterliga-finale på tre sesonger.

Samtidig må Pep Guardiola for tredje sesong på rad se seg slått ut i en semifinale av et spansk lag.

I fjor ble Barcelona, som til slutt vant turneringen, for sterke, mens for to år siden var det Real Madrid, som også vant turneringen det året, som ble Bayerns bane.

– Vi ble straffet på en kontring. Underveis forsøkte vi alt, men det var dessverre ikke nok. Bittert å bli slått ut i en sånn kamp, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm.