Tysk avis: Norsk skoleklasse i ballongdrama i Berlin

Elevene ble livredde da et voldsomt vindkast tok tak i varmluftballongen de satt i, melder tyske medier.

En populær turistattraksjon i Berlin er å ta en tur med varmluftballong over den tyske hovedstaden. Ballongen er festet i bakken, men tar med passasjerene på tur 150 meter over bakken.

Men tirsdag kveld ble det mer dramatisk enn vanlig. Et voldsomt vindkast tok tak i ballongen og skapte en voldsom turbulens.

Ifølge den tyske nettavisen Bild var det en norsk skoleklasse som var oppe i ballongen. Barna skal ha klamret seg til kurven og ropt om hjelp.

Se video under!

Ansatte på bakken prøvde å få dratt ned ballongen ved hjelp av en vinsj, men forgjeves. Ifølge vitner så det ut som om ballongen skulle bli slått rett inn i en husvegg.

Politi og helsepersonell kom til stedet, og etter 20 minutter klarte de å få ballongen ned på bakken. Ingen kom fysisk til skade, men det flere av barna satt gråtende på bakken etter den traumatiske opplevelsen.

Ballongferden fant sted i sentrum av Berlin, i bydelen Mitte. Politiet fikk melding i 17.30-tiden.

TV 2 har vært i kontakt med det norske utenriksdepartementet. De har ikke mottatt noen henvendelse i forbindelse med den dramatiske hendelsen.

Øyevitner forteller til tyske RTL at kurven gynget voldsomt frem og tilbake.

– Ballongen svingte frem og tilbake, så raskt at vi fryktet at det skulle gå galt for de som var om bord. Det var veldig dramatisk.

Bruckmoser, fra det lokale brannvesenet sier til TV-stasjonen at ballongen ble heist opp 10 meter av vinden.

– Det var 19 passasjerer i kurven, og i tillegg en ballongfører. Alle er uskadde.

Peter Lindow var en av passasjerene som fikk seg en mer luftig tur enn planlagt. Han sier at man rett og slett ikke kunne gjøre noe.

– Det var bare å holde seg fast og se på utsikten.