TAPT FOR NORGE: Bersant Celina fikk sin debut for Manchester Citys A-lag tidligere i vår. (AP Photo/Frank Augstein)
TAPT FOR NORGE: Bersant Celina fikk sin debut for Manchester Citys A-lag tidligere i vår. (AP Photo/Frank Augstein) Foto: Frank Augstein

– Nå er Celina tapt for Norge

Kosovos søknad om UEFA-medlemskap ble tirsdag akseptert.

Tirsdag ble det klart at Kosovo er tatt opp som den 55. medlemsnasjonen i UEFA.

Det åpner døren for at den republikken med drøye 1,8 millioner innbyggere kan søke medlemskap i FIFA og, om søknaden blir godkjent, delta i VM-kvalifiseringen til Russland-VM i 2018.

Samtidig som en dør åpnes, lukkes en annen.

For ifølge NRK setter det ferske medlemskapet en effektiv stopper for at Besant Celina på noe tidspunkt vil spille for det norske A-landslaget.

På statskanalens spørsmål om Manchester City-spilleren nå er tapt for Norge er far Edvar Celina klinkende klar.

– Ja, svarer Edvar Celina bestemt.

– Bersant skal fortsette å hjelpe Kosovo. De har ikke så mye penger. Der reiser alle på økonomibilletter og spiller med hjertet, sier han.

På tross av store protester fra nabolandet Serbia, som Kosovo erklærte sin selvstendighet fra i 2008, ble den lille nasjonens søknad akseptert med 28 mot 24 stemmer.

– Dette ikke et fotballrelatert, men et politisk spørsmål. Vi står overfor en test, og må si nei til politikk. Dette vil skape konflikter i regionen og åpne en Pandoras eske over hele Europa, sa Serbias fotballpresident Tomoslav Karadzi før avstemningen ifølge Daily Mail.