Gunnar drev butikken sammen med kona Lisbeth i 27 år – så ble livet hans snudd på hodet

Morten Ramm har ikke peiling på musikk, men må juge når han går undercover som rocker for å hjelpe en venn i nøden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2-serien Ramm og Tørnquist redder Norge reiser de to rundt i landet for å redde små lokale bedrifter som kjemper mot store og ansiktsløse kjøpesentre.

I Finnmarks største by Alta møter de ildsjelen Gunnar «Puskas» Schwaiger, som i 27 år har drevet en liten plate- og instrumentbutikk sammen med kona, Lisbeth.

Mistet kona

Men for kort tid siden kom sjokkmeldingen: Kona, Lisbeth fikk beskjed under en rutinekontroll hos legen at hun hadde kreft. Hun ble satt på en kraftig cellegiftbehandling som hun ikke tålte.

– Så, i løpet av en uke så stoppet immunforsvaret å fungere, så hun gikk fra oss veldig nylig ... så det er ganske ufattelig vondt akkurat nå.

På konkursens rand

I tillegg til å miste sin kone og aller beste venn og arbeidspartner, står Gunnar nå overfor en ny utfordring, butikken i handlegata i Alta går dårlig. Men Gunnar ønsker å fortsette driften, mye også for Lisbeth sin skyld.

For å hjelpe Gunnar ankommer Ramm og Tørnquist Alta for å hjelpe den lokale helten med å vinne kundene tilbake. Men først må de få en oversikt over hvordan Gunnar driver butikken og bestemmer seg for å gå undercover.

PUSKAS: Gunnar «Puskas» Schwaiger har drevet en liten platesjappe i Alta i 27 år. Foto: TV 2
PUSKAS: Gunnar «Puskas» Schwaiger har drevet en liten platesjappe i Alta i 27 år. Foto: TV 2

Einar Tørnquist er spent på hvordan Ramm vil klare å spille rollen troverdig.

– Morten er tonedøv, rytmedøv og kan ingenting om musikk. Hvis jeg spør ham om å nevne én Beatles-plate, så klarer han ikke det. Jeg tror ikke kan navnet på alle Beatles-medlemmene, heller.

Se klippet øverst

Uventet konkurranse

Ramm og Tørnquist og store planer for å kapre kunder tilbake til butikken, men snuoperasjonen er i ferd med å gå i vasken når en kjent norsk musiker ankommer byen – men de to gir seg ikke så lett.

Ramm & Tørnquist redder Norge – torsdag 21.45 på TV 2