Historiske King (27): – Kunne aldri forestilt meg dette!

Andy King er tidenes første fotballspiller som har vunnet League One, Championship og Premier League med samme klubb.

Leicester City kapret mandag kveld klubbens første ligatittel i historien.

Men det var ikke bare klubben som ble historisk da Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham og sikret Leicester den sensasjonelle Premier League-tittelen.

Leicesters Andy King ble samtidig den første spilleren i historien til å vinne både League One, Championship og Premier League med én og samme klubb i England.

– Kunne aldri forestilt meg dette
Med over 300 kamper totalt for Leicester har han vært med på hele klubbens eventyrlige reise. Men han kunne aldri forestilt seg at han skulle vinne ligaen med klubben han kom til som 15-åring.

– Jeg trodde jeg hadde opplevd det jeg kunne med denne klubben, men å dette kunne jeg aldri ha forestilt meg. Det er vanskelig å beskrive med ord. Spillerne fortjener dette, manageren fortjener dette og fansen fortjener dette. Det har vært en helt uvirkelig sesong, sa Andy King til BBC Radio etter at Leicesters tittel ble sikret mandag kveld.

King har kun fått starte sju kamper denne sesongen. Claudio Ranieri har som kjent foretrukket spillere som N'Golo Kante og Danny Drinkwater sentralt på midtbanen.

– Kjent over hele verden
Selv om King kun er 27 år, blir han ansett som en veteran i garderoben og har gjennom hele sesongen oppmuntret sine lagkamerater både før og etter kamp.

– Historien om hvor denne klubben var for noen år siden, til å vinne ligaen, er nå kjent over hele verden. Lagkameratene mine fortjener all ros de kan få, fordi de gjennom hele sesongen har strevd og kjempet og fokusert på å få gode resultater. Vi har vært jevnt gode gjennom hele sesongen, og ville ikke la denne muligheten gå fra oss. Spillerne fortjener virkelig denne tittelen, slår Andy King fast.

Startet karrieren i Chelsea
Andy King startet sin karriere i Chelseas ungdomsakademi før han i en alder av 15 år skrev under for Leicester i 2004. Tre år senere debuterte midtbanespilleren på Leicester A-lag.

I løpet av sin karriere i Leicester har han jobbet under sju managere, og totalt fått med seg 32 A-landskamper for Wales.

Alle managerne har vist midtbanespilleren stor tillit. Da Sven-Göran Eriksson trente Leicester for noen år tilbake, utnevnte han King til kaptein i sesongen 2010/2011. King svarte med å score 16 mål i Championship.

– King er rett og slett en fantastisk fotballspiller, uttalte «Svennis» om midtbanesliteren, ifølge The Daily Mail.

Hyllet av Pearson
Allerede i en alder av 24 år hadde King fått med seg 250 førstelagskamper for Leicester.

Nigel Pearson, som har vært trener på King Power Stadium ved to anledninger etter at King kom til klubben, har i likhet med Eriksson brukt store ord om klubblegenden.

– Han er en stor atlet som dominerer spillet med sin modenhet, og som har en høy stjerne i spillergruppen. Jeg mener King fortjener all ros han kan få, sa Pearson, ifølge Daily Mail.

Suksesstrener Claudio Ranieri var faktisk hovedtrener i Chelsea da King spilte ungdomsfotball i klubben i 2003. Også italieneren har understreket viktigheten av å ha en spiller som King i troppen.

– Han har vært en viktig spiller som kan komme inn fra benken, og han har stor påvirkningskraft i garderoben, har Ranieri sagt om den historiske Andy King.

Fem ting du kanskje ikke visste om Andy King:

1. Han er den spilleren i troppen som for øyeblikket har spilt lengst for Leicester City. Han debuterte på førstelaget i 2007.

2. Claudio Ranieri var Chelseas manager da King spilte ungdomsfotball på Stamford Bridge

3. King scoret sitt 50. ligamål i seieren mot West Ham forrige sesong, og bidro til at Leicester beholdt plassen i Premier League.

4. Han startet for Leicester da Liverpool vant 2. juledag og tapte én av sine tre ligakamper denne sesongen.

5. King er Leicesters mestscorende sentrale midtbanespiller med 58 fulltreffere totalt. Han havnet på årets lag i Championship i 2011.

PS! Andy King er ikke den eneste som har vunnet de tre øverste divisjonene, men den eneste med det nye ligastystemet. I 1962 klarte Ipswich-spillerne John Elsworthy, Ken Malcolm, Ted Phillips, Jimmy Leadbetter, Roy Bailey og Larry Carberry det samme.