Frederik (38) Tinder-svindlet norske kvinner – dømt til fengsel

(ÅSTED NORGE): Danske Frederik Hansen sjekket opp norske kvinner på nettet og svindlet dem for hundretusenvis av kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en omfattende politijakt som strakk seg over flere land, ble 38 år gamle Frederik Hansen pågrepet og varetektsfengslet i den danske byen Silkeborg i desember 2015. Hansen var på dette tidspunktet etterlyst i både Danmark og Norge, siktet for bedragerier.

Åsted Norge var med da politi i alle de skandinaviske landene deltok i den omfattende jakten på Hansen.

– De skandinaviske landene har en samarbeidsavtale om gjennomføring av straffesaker, og da de danske sakene ble sendt retten i Danmark fikk vi muligheten til å sende inn sakene vi har etterforsket i Norge, slik at alle forholdene kunne pådømmes i samme rettssak, sier politiadvokat Jon André Hvoslef-Eide ved Romerike politidistrikt til Åsted Norge.

Da saken kom for retten i april i år, erkjente 38-åringen straffskyld for alle de norske tiltalepunktene. Han er nå dømt til to år og tre måneders fengsel av retten i Holstebro for bedrageri mot to kvinner og en rekke finansinstitusjoner.

Saken som endte med dom ble etterforsket av lensmannskontoret på Lørenskog. Åsted Norge kjenner til kvinner flere steder i landet også har politianmeldt 38-åringen uten at dette har ført til noe dom.

Svindlet til seg penger

Framgangsmåten til 38-åringen var å innlede forhold til kvinner han møtte på ulike dating-tjenester på nettet. Kvinnene ble umiddelbart overøst med gaver og reiser.

Det de ikke visste, var det var de selv som betalte for gavene. 38-åringen tok blant annet opp lån og søkte kredittkort i kvinnenes navn og omadresserte posten til sin egen adresse, slik at bedrageriene ikke ble oppdaget.

I kontoutskriftene som politiet hentet inn kom det tydelig frem hvordan mannen opererte. I tillegg til å handle varer i kvinnenes navn på nett, tok han opp lån som han så førte over til sin egen konto.

På én dag fikk den danske 38-åringen inn over 80.000 kroner på denne måten.

– Jeg fant ut at det var sendt en rekke kredittvurderinger til hans adresse, og at det var tatt opp flere forbrukslån i mitt navn fra 16 ulike banker og finansinstitusjoner for en samlet sum av rundt 600.000 kroner, uttalte et mannens ofre til Åsted Norge i januar i år.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Følg jakten på kriminelle i Åsted Norge!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

I tillegg til fengselsstraffen på to år og tre måneder, ble 38-åringen dømt til å betale tilbake pengene til finansinstitusjonene han svindlet.

– Hansen har fått en streng reaksjon med fengselsstraff i to år og tre måneder. Straffen reflekterer alvorligheten i handlingene hvor han gang på gang har misbrukt tilliten han har fått fra kvinnene han har stiftet bekjentskap med, sier Hvoslef-Eide.

Har du opplevd noe lignende? Tips Åsted Norge.