Burnley sikret retur til Premier League på første forsøk

Burnley, med Fredrik Ulvestad i stallen, slo QPR mandag og sikret seg milliardbilletten til Premier League neste sesong.

Dermed klarte manager Sean Dyche, som har vært sjef siden 2012, å lede Burnley rett opp igjen etter at de rykket ned fra Premier League forrige sesong.

Opprykket har en verdi på rundt 1,5 milliarder kroner.

Mot QPR mandag var oppgaven klar. Seier ga opprykk. Det endte med 1-0-seier og elleville jubelscener hjemme på Turf Moor. Nå kan ikke Burnley bli dårligere enn nummer to på tabellen.

Sam Vokes (26) avgjorde kampen med sin 14. scoring for sesongen etter en times spill. Vokes bøttet inn mål forrige gang Burnley rykket opp, men en alvorlig skade hindret ham fra å bidra da de var i det gjeveste selskapet. Nå får han forhåpentligvis sjansen til det.

Altomfotball.no: Championship-tabellen

– Dette er magisk, en utrolig følelse. Vi kjente på kroppen at forventningene var høye før kampstart, sa matchvinner Vokes etter kampslutt, ifølge BBC.

Joey Barton jublet med fansen etter kampen.
Joey Barton jublet med fansen etter kampen.

– Det er sprøtt. Kampen var litt nervøs, men vi kom oss over målstreken til slutt, sa lagkamerat Andre Gray.

Fredrik Ulvestad har tre år igjen av kontrakten med Burnley. Denne sesongen har 23-åringen kun spilt i fem kamper. Han var ikke i troppen til mandagens kamp.

Middlesbrough og Brighton, som begge har 88 poeng, skal gjøre opp om den siste plassen for direkte opprykk. De to lagene møtes i siste serierunde lørdag kl. 13.30. Burnley møter allerede nedrykkede Charlton.

Toppscorer for Burnley denne sesongen har vært 24-åringen Andre Gray, som har nettet 24 ganger. Spissmakker Sam Vokes har stått for 14 scoringer. På midtbanen har kraftspilleren Joey Barton (33) pisket laget fremover.