Nordlie klar for norsk 2. divisjonsklubb

Tom Nordlie blir ny hovedtrener i Skeid.

2. divisjonsklubben Skeid blir neste stoppestedet for Tom Nordlie.

Det bekrefter styreleder Erling Geir Iversen på en pressekonferanse tirsdag.

– Vi har innkalt til denne pressekonferansen for å annonsere at Tom Nordlie blir ny trener i Skeid.

Ørjan Valla har ledet Skeid i sesongåpningen. Laget står med sju poeng på fire kamper, men etter tapet mot Tromsdalen fikk Valla beskjed om at han ville bli erstattet.

«Tiden min som hovedtrener i Skeid er over. Etter overtidstapet mot TUIL fikk jeg den endelige beskjeden at jeg blir erstattet av en mer rutinert trener, som vil øke sjansene for å bli topp 7», skrev Valla på sin Facebook-side.

– Ønsker ikke skvise noen ut

– Da navnet til Tom Nordlie dukket opp, ble det utrolig interessant for oss. Da tok vi umiddelbart kontakt med nåværende trener Ørjan Valla og opplyste om situasjonen, sier Iversen.

– Valla var klar på at han da ikke ønsket å være med videre, og vi ble enige om å avslutte samarbeidet mandag, sier han videre.

Nordlie poengterer at han ikke har til hensikt å presse noen ut av klubben.

– Jeg ønsker ikke å skvise ut noen for å bli trener i 2. divisjon. Med all respekt for klubben og historien til klubben, sier han.

Videre forteller den ferske Skeid-treneren at han vil kombinere trenerjobben med jobb i NRK.

– Jeg har fortsatt en deltidsjobb i NRK som jeg kommer til å fullføre, blant annet skal jeg kommentere EM. Det medfører at jeg mister fem kamper med Skeid, sier Nordlie.

Nordlie forteller at han likevel ser på timingen for å ta over som god.

– Det er ikke sikkert det hadde passet for både meg og Skeid ved en annen anledning, så vi får bare gratulerer både meg og klubben, sier Nordlie.

Sikter mot OBOS-ligaen

Med Nordlie bak rattet sikter Skeid på sikt å ta steget opp i OBOS-ligaen.

– Målet er å bli blant de sju beste slik at vi beholder plassen foran neste år, så får vi ta en samtale da om hvordan dette har vært og ambisjoner videre, sier han.

– Dette er kanskje den verste divisjonen å være trener. For du trener og krever nesten like mye av spillerne som du gjør i OBOS- og Tippeligaen, men de har jobb og studier ved siden av. Det erfarte jeg da jeg trente Avaldsnes i Toppserien i fjor, sier han.

Likevel tror Nordlie at det er gode muligheter for å ta Skeid opp i divisjonene, og henter inspirasjon fra en ikke ukjent solskinnshistorie.

– Når man ser til Leicester nå så kan man se at det er mulig å utrette ting uten for stor kapital, sier Nordlie.

– Skeid er stor på human kapital, og det apparatet klubben har matcher mange andre klubber jeg har trent, sier han.

54-åringen tar med seg verdifull erfaring fra et lass av Tippeliga- og 1. divisjonsklubber.